Kompisarna som springer fyr till fyr

12939669_10205527374297142_1632761736_n 2Niklas2

Från Långe Erik på norra Öland till Långe Jan i söder. 17 mil på tre dagar. Niklas Andersson, boende i Kalmar och Ulf Petersén, boende i Stockholm, men uppvuxen i Mörbylånga, har sommarens löprunda klar för sig. Nu hoppas de att fler ska ta plats i klungan.

Den 20 juli, tidigt på morgonen tänker de ge sig ut på de öländska vägarna. Med sig på äventyret har de i dagsläget ytterligare åtta personer.
– Vi vill starta tidigt vid soluppgången och uppe i fyren, det känns viktigt på något sätt, berättar Niklas Andersson.

Häng på!
Därefter ska de 17 milen avverkas jämt fördelat över tre dagar, för att nå Långe Jan den 22 juli.
– Vi tar gärna emot fler medlöpare och man behöver inte springa med oss hela sträckan. Man kan ställa sig vid vägrenen och vänta in oss.

Duon är noga med att poängtera att löpningen i sig inte är någon tävling, utan helt enkelt ett uppdrag som de tar sig an som grupp.
– Vi springer i lite ”Forrest Gump-style” och vi tänker oss ungefär sex minuters tempo.
Killarna har genomfört en del utmaningar på var sitt håll tidigare. Ulf Petersen gjorde sin första mara nu i vår och Niklas gjorde Ironman 2014.
– Jag är pigg på att hoppa på saker. Jag tycker man ska vara lite försiktig med vilka begränsningar man sätter upp för sig själv.
Målet med äventyret är att samla in pengar till projektet ”Min stora dag”, ett projekt med syftet att förverkliga sjuka barns drömmar.
– Vi har satt som mål att samla in 15000 kronor och helst vill vi slå det med råge med hjälp av sponsorer och gåvor.

Läs mer om äventyret på Facebooksidan: International Lighthouse Run.

Comments are closed.

© Copyright 2013 KalmarPosten