43 miljoner till skogsägare i länen

Skogsstyrelsen betalade ut nära 43 miljoner kronor till skogsägare under 2019. Syftet är att stärka skogens natur- och kulturvärden eller för att utveckla ädellövskog. 1,5 miljoner kronor delades ut till skogsägare i Kalmar län. Mest pengar gick till skogsägare i Skåne som fick 9,8 miljoner kronor.
Publicerad 2 maj 2020
Ekskog. Foto Michael Ekstrand
Ekskog. Foto Michael EkstrandFoto: Michael Ekstrand

– Vi vet att det finns ett stort behov av naturvårdande skötsel i de 1,2 miljoner hektar skog som skogsägarna frivilligt avsatt till naturvård. Det är därför glädjande att det finns ett sådant stort intresse och att vi kunnat dela ut mer pengar i år, säger Anders Frisk, stödspecialist vid Skogsstyrelsen i ett pressmeddelande.

Skogsstyrelsen hanterar flera ekonomiska stöd som skogsägare kan söka. Stöden vänder sig till skogsägare som vill göra åtgärder för att stärka natur- och kulturvärden i sin skog, till exempel gynna naturvärdesträd och hugga bort gran och björk för att ge gamla tallar och ekar med vida kronor tillräcklig plats.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.