1. Livsstilarrow-down
  2. Kultur & Nöjearrow-down
  3. Familjarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Anders Henriksson föreslås bli ny ordförande för KFF

Valberedningen har slutfört sitt uppdrag och kommer vid det ordinarie årsmötet 12 mars att föreslå politikern Anders Henriksson (S) som ny ordförande för Kalmar FF.
Foto: Pressbild, Per-Olof Persson

Anders Henriksson (S) är valberedningens förslag till posten som ny ordförande för Kalmar FF. Han har tidigare varit socialdemokratiskt landstingsråd och ordförande för Landstinget under tolv år, följt av ordförandeskapet för Regionstyrelsen i Region Kalmar län. Sedan i november 2019 har han varit 2:e vice ordförande i Sveriges kommuner och regioner (SKR).

– KFF är en fantastisk förening med ett stort engagemang från såväl kompetenta ledare och spelare, som alla medlemmar och supportrar. FF är utan tvekan ett av kommunens och regionens starkaste varumärke. Det som gör föreningen unik är just det lokala engagemanget från oss alla som bor i Kalmar och regionen. Det ger goda förutsättningar att bygga vidare på. Vi ska vara öppna, lyhörda och lokala. Om årsmötet väljer mig till ordförande ser jag fram emot att tillsammans med styrelsen och alla aktiva i föreningen fortsätta stärka och utveckla vår stolta fotbollsförening”, säger Anders Henriksson (S) till Kalmar FF:s hemsida.

Kalmar FF:s nuvarande ordförande Jonas Persson har avböjt omval.

Läs mer

Nyheter

Video visar misshandel av djur: ”Ren och skär dödsångest”

En inspelning som organisationen Djurrättsalliansen filmat vid en av Sveriges största äggproducenter, ett företag i Kalmar län, visar bland annat hur en höna med kläms i en dörr med full kraft.

Kalmar

Hög hotellbeläggning i Kalmar i juli

Nästan lika många besökare som i juli 2019.

Nöje

Nöje: Byteatern ställer in fransk föreställning

”Det är så klart trist”

Kalmar

I natt: Polisen stoppade drograttfyllerist

Det var vid 00.24 natten till tisdagen som polisen beslutade sig för att göra kontroll av en personbil i Kalmar.

Kalmar

Blåljus: Inbrott på Trädgårdsgatan i natt

Det var vid 03-tiden som ett inbrott inträffade på Trädgårdsgatan i Kalmar.

Kalmar

Kalmar Vatten tar in extrahjälp – en utter

Uttern Ulla har fått en hedersroll. Hädanefter är det hon som presenterar vattenförbrukningen – i hopp om att spara vatten.