1. Livsstilarrow-down
  2. Kultur & Nöjearrow-down
  3. Familjarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Anders Henriksson föreslås bli ny ordförande för KFF

Valberedningen har slutfört sitt uppdrag och kommer vid det ordinarie årsmötet 12 mars att föreslå politikern Anders Henriksson (S) som ny ordförande för Kalmar FF.
Foto: Pressbild, Per-Olof Persson

Anders Henriksson (S) är valberedningens förslag till posten som ny ordförande för Kalmar FF. Han har tidigare varit socialdemokratiskt landstingsråd och ordförande för Landstinget under tolv år, följt av ordförandeskapet för Regionstyrelsen i Region Kalmar län. Sedan i november 2019 har han varit 2:e vice ordförande i Sveriges kommuner och regioner (SKR).

– KFF är en fantastisk förening med ett stort engagemang från såväl kompetenta ledare och spelare, som alla medlemmar och supportrar. FF är utan tvekan ett av kommunens och regionens starkaste varumärke. Det som gör föreningen unik är just det lokala engagemanget från oss alla som bor i Kalmar och regionen. Det ger goda förutsättningar att bygga vidare på. Vi ska vara öppna, lyhörda och lokala. Om årsmötet väljer mig till ordförande ser jag fram emot att tillsammans med styrelsen och alla aktiva i föreningen fortsätta stärka och utveckla vår stolta fotbollsförening”, säger Anders Henriksson (S) till Kalmar FF:s hemsida.

Kalmar FF:s nuvarande ordförande Jonas Persson har avböjt omval.