Anders och Anna öppnar servicebutik i Stora Rör

För 125 år sedan öppnade den första affären i Stora Rör och nu är det dags för en ny – Hökarboden.
Publicerad 23 februari 2020
Foto: Anders Lindgren

I det nyrenoverade hamnmagasinet kommer servicebutiken Hökarboden att erbjuda ett väl avvägt sortiment samt försäljning av enklare förtäring till åretruntboende, sommarboende och hamnbesökare. Butiken kommer att drivas av Anders och Anna Lindgren som tidigare drev Stora Rör Hamnkrog under 11 år.

– När vi drev krogen var vi intresserade av att hyra en lokal i hamnmagasinet för att ha till godis och glassförsäljning. Men det blev inte av och det hyrdes ut till andra. Sen när de började renovera lokalen under 2019 påpekade jag att vi anmält vårt intresse tidigare och nu fick vi hyra, säger Anders Lindgren.

Anders och Anna Lindgren
Anders och Anna LindgrenFoto: Privat

– Vi var inte helt på det klara med vad vi skulle använda lokalen till men vi kände att vi ville göra något, det enda vi var säkra på var att vi inte skulle öppna restaurang, då hade vi ju inte sålt den vi hade.

Till slut kom Anders och Anna fram till att de ville starta en servicebutik och försäljning av enklare förtäring.

– Vi kommer att ha ett begränsat butikssortiment med inslag av närproducerade varor i den mån det går, godis och glass. Vi kommer även att sälja fyllda baguetter och korv med bröd. Om vi hinner ska vi ta fram en egen grillkorv med öländska råvaror och lokalt bakat korvbröd. Vi kommer att ha stort miljötänk. Det kommer inte finnas plastpåsar utan tyg och papper.

– Det är många båtar här och boenden som faktiskt inte har bil. Det är också miljömedvetet att inte ta bilen för att köpa lite mjölk och pålägg eller en påse grillkol. Vi kommer att vara ett komplement till butikerna som finns i Rälla, Färjestaden och Borgholm. Till att börja med blir det en säsongsbutik. Vi tror inte att det finns en marknad vintertid.

Om allt går som planerat kommer Hökarboden slå upp portarna i juni.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.