GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Äventyr är hans affärsidé

I snart 12 år har hans företag roat allt från möhippor och svensexor till kickoffer och kalas, med galna aktiviteter som segway-slalom och sumobrottning. Nu tar han och frun Josefin flera kliv upp på utmaningsstegen och öppnar Kalmars första höghöjdsbana, ute på Stensö.
Publicerad 10 april 2020
Profilen

Christopher Rapp

Ålder: 41 år

Familj: Fru Josefin och 3 söta döttrar Noomi 9 år, Tila 7 år och Tora 4 år.

Bor: Centralt i Rockneby

Uppväxt: Åkersberga, 3 mil norr om Stockholm

Yrke: VD och ägare Didgeridoo event & aktivitet AB

Beskriv dig själv: Glad, kreativ, orädd.

Foto: Sara Jonasson

Godmorgon, när klev du upp idag?

– Kl 06,33 ringer klockan.

Vad står på din frukostbricka?

– Vardagar så blir det fil och mackor. Till helgs om det finns tid så är det äggröra, bacon och rostmacka som gäller.

Hur startar du helst dagen?

– Vi har alltid försökt få in en kopp kaffe på sängen varje morgon men det har försvunnit det senaste året. Det måste vi komma tillbaks till, det är en riktigt go start.

Vilken tid gillar du bäst?

– Sommartid!

Ni öppnade Kalmars första höghöjdsbana den 4 april, hur känns det?

– Invigningen skulle varit den 3 april men det blåste vi av, du kan nog gissa varför...

Du har drivit eget företag i 12 år, hur är det?

– Fantastiskt. Jag har sagt sedan barnsben att jag skulle bli egen som min pappa. Han drev egen praktik som psykolog så det var nästan samma ju, båda ämnar att få folk gladare, ish..

–Jag tycker faktiskt att det blir roligare och roligare hela tiden. Vi har skapat något eget som vi får göra vad vi vill av. Vartefter åren har gått har projekten blivit lite större och möjligheterna likaså. Idag jobbar jag tillsammans med min fru och ett jäkligt bra team av anställda som alla jobbar åt samma håll. Känns svårslaget så jag tänker inte byta ner mig i första taget.

Vad fick dig att starta Didgeridoo?

– Jag har skrivit flera affärsplaner i vitt skilda branscher innan jag startade Didge, både på högskolan och i andra projekt, men de föll alltid på någon brist i slutändan. Till slut fick jag känslan att jag nog måste starta något nu för annars blir det inget företagande. Jag har alltid gillat sport och aktivitet och tänkte typ att ett eventföretag kan ju vem som helst starta, och det visade sig stämma bra. Didgeridoo är inte byggt på en speciellt välformulerad affärsidé utan snarare hårt jobb, en rädsla för att inte leverera och nyfikenhet för vad man kan hitta på för skoj.

Ni har en lada också för större arrangemang?

– Det stämmer fint att vi har en lada, vi kallar den för "Rappens lada". Den riktar sig dock inte endast för större arrangemang utan lika mycket mot svensexor/möhippor och mindre företag. Som flest kan vi ta in 150 pers sittande där man käkar på varsin sida av foderbordet. Min fru Josefin Rappen har jobbat stenhårt med allt från att kalkmåla väggar till att sätta upp gamla lantbrukarföremål på väggarna som vi fått låna av hennes pappa Bo, en riktig go f d mjölkbonde. Förutom att få till rätt touch och fint har vi gått helt "Bananas" i aktivitetsväg vid ladan. Vi har tagit allt roligt från Didgeridoo och anpassat det för att passa i ladan. Så kul ställe att jobba på och väldigt nöjda kunder.

Foto: Sara Jonasson

Vilken gren i ert utbud är du bäst på?

– Inte mekanisk tjur i a f. Segwayen är jag hyfsat svårslagen på tror jag. Framåt vill jag slå Albin från Upzone (klätterguru som jobbar på Upzone centralt) i den svåraste höghöjdsbanan som vi kallar "Risk zone".

Vad gillar du själv för äventyr?

– Jag gillar att jaga solnedgångar. Frågar du min familj så tycker de nog att det går lite till överdrift när vi letar ställe för husbilen. Det ska ha rätt känsla och en fin solnedgång. Annars är nog företagandet och projekten vi lägger till med tillräckligt med äventyr, det finns inte plats för mycket mer. Har dykt lite förr, det är fint!

Jag har hört att du har varit proffs på beachvolleyboll?

– Javisst, 4 OS-guld i bagaget :). Nej proffs har jag inte varit. Jag har spelat väldigt mycket. Som bäst har jag en niondeplats på SM om jag inte räknar med SM-silvret från 2019. Varför ska man inte räkna med det silvret då? Det var senior-SM för herrar över 35 år (dock den yngsta gubbklassen). Helt klart den roligaste turneringen jag spelat då det var tillsammans med en gammal bra kompis från tiden då vi levde beach volley och det var helt otippat.

Stämmer det att ni åkt på husbilssemester genom Europa med era tre små tjejer?

– Det stämmer på pricken. Det borde alla göra. Tjejerna pratar fortfarande om den resan. Sån frihetskänsla att åka husbil, I love it! Fina solnedgångar som inte går att hitta på hotell.

Har du en bucket list och vad står det isf på den?

– Jag skulle kunna tänka mig att skaffa mig en riktig segelbåt och göra en riktig långsegling, det tror jag att jag skulle gilla. Jag har typ aldrig seglat så jag har egentligen inte en aning men det ser så soft ut. Jag får lägga till en pipa och mustasch på listan i s f också såklart..

Någon galen grej du drömmer om att starta i framtiden?

– Innan viruset slog till hade jag en hemlig idé men det får vi se om det blir något av nu.

– Privat skulle jag gärna hjälpa till att starta upp en beachvolleybollanläggning inomhus i Kalmar. Det saknas av många och det skulle nog passa Kalmars profil. Tänk om det hade gjorts en sådan vid Kifab arena, då hade jag bara haft 200 m dit, sweet!

Person/personlighet du ser upp till?

– Jag tycker att Åke Andersson på Destination Kalmar är inspirerande. Han är alltid så positiv och lite galet orädd för att testa något nytt, det gillar jag. Min fru också då hon ser till att hålla rätt på allt med barnens aktiviteter, läxor och mig plus sina föräldrar, syskonbarn och hela världens födelsedagar, hon kan även prata i telefon samtidigt.

Har du något motto?

– Nej. Skulle det vara något så skulle det bli i stil med att göra det man brinner för, gå på magkänslan och lyssna inte för mycket på fegisar.

Hur varvar du ner?

– Just nu TV:n. Ibland en bok om jag kommer in i en serie böcker.

Läser/lyssnar eller tittar du helst på?

– Senast läste jag Mons Kallentoft Zack-böcker, de gillade jag. På TV:n har jag inget jag gillar just nu. Zappar runt innan jag hittar det minst dåliga. Tar gärna tips på bra serier.

Vem skulle du ta med till en öde ö?

– Min familj såklart och så tar vi med Daniel på jobbet så vi kan bygga lite roliga projekt.

Tre kändisar du gärna skulle bjuda på middag?

– Jag väljer de där killarna på "Den som skrattar förlorar", jag skulle behöva skratta lite som de, speciellt just nu med Corona som ställer till det i samhället och för oss. Riktiga kändisar skulle jag inte vilja äta middag med, det skulle bara bli ruggigt krystat och jobbigt.

Vad skulle du bjuda på?

– Killarna i den som skrattar kan man nog lika gärna bjuda på pizza och det passar mig fint. Eller pannkakor, det är jag rätt bra på om jag får säga det själv.

Vad är fredagsmys för dig?

– Pizza, ett glas vin, talang. Kanske ett par goa grannar över.

Vilken fråga skulle du vilja ställa till dig själv?

– Vad svårt... Kanske: Vilket ställe är bäst, Upzone Kalmar Stensö eller Rappens lada?

Vad skulle du svara?

– Jag kan inte svara.

Sara JonassonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.