1. Livsstilarrow-down
  2. Kultur & Nöjearrow-down
  3. Familjarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Bana i betong för barn i alla åldrar

En ny mötesplats har öppnats upp i Kalmar. Den nya betongparken är nu öppen för allmänheten och skapar nya möjligheter för möten i alla åldrar.

I veckan var det dags att öppna Kalmar betongpark, den nya skateanläggningen i Norrliden.

Aram, Ivan, Vilmer, Nart och Migeen var alla nyfikna på den nya Skateparken i Kalmar, som Kalmar kommun och Active 0480, med ordförande Melker labory (mitten i hjälm) har projekterat fram.
Foto: Sara Jonasson

På plats vid öppnandet fanns kultur- och fritidsnämndens ordförande Marianne Dahlberg och Melker Labory, ordförande i föreningen Active0480 som stått för en stor del av underlaget i beslutet om betongparken.

– Det känns himla kul att få stå här med Melker idag och öppna den här betongparken. Extra kul eftersom under de nio år som jag varit ordförande i kultur- och fritidsnämnden, så har denna skatepark flyttat runt på olika sätt i vår kommun, och nu har den äntligen landat. Den hade aldrig landat om det inte hade varit för Melker och föreningen Active0480 som orkade trycka på, inte tröttnade utan gjorde ett fantastiskt arbete med att söka pengar från Allmänna Arvsfonden som har betalat en stor del av den här parken, sa Marianne Dahlberg i sitt öppningstal.

Marianne Dahlberg, kultur- och fritidsnämndens ordförande, och Melker Labory, ordförande i Acitve 0480, var på plats i tisdags eftermiddag för att öppna upp parken för allmänheten.
Foto: Linus Gunnarsson

Den officiella invigningen av parken kommer att ske den 25 april i samband med att en av deltävlingarna i SM i skateboard arrangeras i Kalmar.

– Det här känns grymt bra, det är en fantastisk och unik park som bara finns i Kalmar, förklarar Melker Labory som inför beslutet gjorde ett grundligt arbete med att ta fram underlag från landets alla skateparker.

– Vi fick frågan av kommunen om vi hade möjlighet att vara med på detta och då förstod vi att det här måste vi hugga på. Vi skrev ett gediget underlag på drygt 70 sidor som vi lämnade över till Kultur- och fritidsförvaltningen inför beslutet, minns Melker.

Företaget Concreatures har byggt parken och Peotex står för designen.

– Det här är verkligen en park för alla, från nybörjare till proffs, det finns något för alla här, konstaterade Melker Labory.

Det bekräftades också direkt på plats efter öppningen där alla åldrar utmanade sig själva i allt från parkour till sparkcykel, kickbike, bmx och skateboard.

images5 bilder
enlarge
På öppningsdagen var åkare av alla slag och i alla åldrar på plats för att testa Kalmar Betongpark.

Läs mer

Kalmar

Hög hotellbeläggning i Kalmar i juli

Nästan lika många besökare som i juli 2019.

Nöje

Nöje: Byteatern ställer in fransk föreställning

”Det är så klart trist”

Kalmar

Man döms för lång rad brott efter stöld på Oxhagshemmet

En man i 25-årsåldern stal en anställds nyckel från Oxhagshemmet och gjorde inbrott i hennes hem där sonen och maken låg och sov. Nu har han dömts.

Kalmar

I natt: Polisen stoppade drograttfyllerist

Det var vid 00.24 natten till tisdagen som polisen beslutade sig för att göra kontroll av en personbil i Kalmar.

Kalmar

Blåljus: Inbrott på Trädgårdsgatan i natt

Det var vid 03-tiden som ett inbrott inträffade på Trädgårdsgatan i Kalmar.

Kalmar

Kalmar Vatten tar in extrahjälp – en utter

Uttern Ulla har fått en hedersroll. Hädanefter är det hon som presenterar vattenförbrukningen – i hopp om att spara vatten.