1. Livsstilarrow-down
  2. Kultur & Nöjearrow-down
  3. Familjarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Beatles kliver in i skobutik

En torsdag i mars var det återigen dags för en lite udda konstutställning hos SkoHörnan i Mönsterås. Temat för utställningen är ”The Beatles” och 60-talet.

Det var liv och rörelse bland inbjudna gäster under invigningen, och här fanns såväl lokala tidningar som direktsändning av Radio Kalmar.

Håkan Waxegård, en av traktens musikprofiler i branschen berättade om musikminnen med allt från Hultsfredsfestivalen och ett kommande musikarrangemang med 60-tals tema som kommer att ske under våren i Oskarshamn.

I utställningen finns konstnär Jan Hultmans alster med Beatlesmotiv samt Beatles-entusiasten Krister Kronzells fina skivsamling med The Beatles. Carl-Erik Molin är en autografsamlare som en gång i tiden varit Sveriges främsta autografjägare med en samling på över 10 000 kända namn och han ställer bland annat ut Beatlarnas autografer och andra tidstypiska kändisar. Observera att de som finns i butiken är kopior från originalsamlingen.

Naturligtvis handlar det också om skor på SkoHörnan som under flera år har haft ett samarbete med hjälpverksamheten Shalom. Till butiken kan man lämna in sina ”gamla” skor som bör vara hela och rena, och som sedan förs vidare till ett hjälpcenter i Estland som drivs av Shalom.

Beatles utställningen pågår till lördagen 2 maj.

images5 bilder
enlarge
Just nu pågår en Beatles-utställning i Mönsteråsbutiken SkoHörnan.