Böda Sand släpper barnbok: ”Barnfamiljen är vår allra största målgrupp”

I fjol introducerade Böda Sand Beach Resort två helt nya karaktärer – sjökaptenen Havis och yrvädret Vinda. Nu släpper man en barnbok för att fördjupa bekantskapen med karaktärerna.
Publicerad 3 mars 2020
Foto: Pressbild

I ”Bödde och hans vänner” får man följa med på ett äventyr som belyser hur Böda Sands maskot Bödde träffade sina två nya vänner och gjorde Böda Sand till vad det är idag.

Boken, som är baserad på en barnteater illustrerad av Rydellarna kultur och nöje, är skriven av Viktor Jerner som jobbar som kommunikatör och digital strateg på Böda Sand. Illustrationer är gjorda av Katarina Vintrafors, som ligger bakom barnböckerna ”Modiga Morris” och ”Kalle med klänning”.

– Anna och Martin Rydell lade en stark grund med sin fina teaterföreställning och sen har jag byggt ut berättelsen därifrån med fokus på teman som tolerans och villkorslös vänskap. Katarinas magiska illustrationer har överträffat våra höga förväntningar och får verkligen texten att sjunga. Om barnen har ens hälften så roligt när de läser den som jag hade när jag skrev den så har vi lyckats, säger Viktor Jerner i ett pressmeddelande.

”Bödde och hans vänner” kommer att säljas på Böda Sand från och med öppningsdagen 30 april men kan redan nu beställas online.

– Barnfamiljen är vår allra största målgrupp och vi jobbar ständigt med att utveckla och expandera vår barnunderhållning. Det här markerar ett spännande steg åt ett helt nytt håll och nu kan de barn som längtar efter Bödde, Havis och Vinda under vintersäsongen få möjlighet att träffa dem när de vill, det är bara att slå upp boken. Samtidigt får de ett varmt och mjukt budskap om acceptans och förståelse för människors olikheter, något som jag tycker är väldigt viktigt att lyfta fram i vår tid, säger Anna Barkevall, VD på Böda Sand.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.