Annons

Brand i flerfamiljshus i Läckeby – byggnaden totalskadad

Publicerad 17 april 2020

Klockan 13.07 larmades räddningstjänst med anledning av en brand på Läckebyvägen norr om Kalmar.

Enligt Trygghets- och larmcentralen brinner det kraftigt i ett flerfamiljshus. Räddningstjänst från Kalmar, Rockneby och Ålem är på plats.

Annons

– De har påbörjat släckning inne i byggnaden och målet är att få kontroll på branden. Samtliga personer ska vara ute ur huset, säger en operatör vid Trygghets- och larmcentralen, strax efter klockan 14.

Strax efter klockan 15 meddelar Trygghets- och larmcentralen att byggnaden inte går att rädda men att branden är under kontroll.

– Det är en totalskada på huvudbyggnaden. Det fanns fortfarande spridningsrisk till en tillbyggnad och det man gör är att försöka begränsa branden till huvudbyggnaden. Det pågår nu eftersläckning och räddningstjänsten räknar med cirka två timmar innan de kan lämna över till fastighetsägaren, säger en operatör vid Trygghets- och larmcentralen.

bild 1/3
Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons