Bröderna Norberg gästar Kalmar: ”Resa in i våra huvuden”

Under våren 2020 åker bröderna Emil och Daniel Norberg ut på en rikstäckande turné med föreställningen ”Nytt, gammalt och stulet”.
Publicerad 7 februari 2020
Foto: Robert Eldrim

Det blir en show för hela familjen där bröderna kommer att bjuda på en blandning av nytt material, gamla favoriter, sketcher, musik och parodier. Den 8 maj kommer de till Kalmar Teater.

– Om man gillar det vi gjort genom åren kommer man tycka om det. Nytt, gammalt och stulet helt enkelt. Det är nya sånger och sketcher. Det blir lite ”best of” med låtar vi är nöjda med som folk kan ha sett på YouTube och såklart parodigaranti. Det blir en resa in i våra huvuden, säger Emil och Daniel när de beskriver showen.

Det stora genombrottet kom vid Melodifestivalen 2014 sedan dess har deras parodier och skojlåtar lockat miljoner tittare på Youtube.

– Det är en utmaning att översätta youtubeklipp till en scen i verkligheten. Vi har såklart en liten peruklåda och en klädställning så att vi kan göra snabba byten, men det kommer inte vara någon imponerande lasershow, det blir en intim och härlig stund med oss. Det kommer att bli mycket interaktion med publiken, säger bröderna.

Vilken är den roligaste parodin ni gjort?

– Vi har nog sagt olika varje gång vi har fått frågan, vi hoppas att det blir årets parodier. Men Denniskorv (parodin på Benjamin Ingrossos Dance you off) var väldigt rolig och parodin på John Lundviks låt var också kul. Det roligaste är tanken på att John Lundvik har skrivit världens pampigaste gospellåt och sjunger om att pyssla påskhöns i frigolit, säger Emil och Daniel.

Något ni vill tillägga?

– Titta på våra parodier, kom på showen och hälsa på oss om ni möter oss på stan.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.