Byteaterns verkställande teaterchef slutar

Publicerad 15 januari 2020
Svante Oledal och Mia Carlsson
Svante Oledal och Mia CarlssonFoto: Byteatern/Emelie Lund

Efter sju år som teaterchef på Byteatern Kalmar Länsteater väljer nu Mia Carlsson att gå vidare till en befattning inom Region Kalmar län, strax efter att Byteaterns nya teaterhus blev klart. Tillsammans med konstnärlige teaterchefen Daniel Rylander hon i sin roll som verkställande teaterchef utvecklat Byteatern de senaste åren. Mia Carlsson slutar i juni 2020 och Byteaterns styrelse kommer inom kort påbörja rekrytering av en ny verkställande chef.

– De senaste sju åren har varit otroligt utvecklande, utmanande, spännande och roliga. Det är med stolthet jag lämnar en teater med helt nya förutsättningar och en framåtanda som kommer att ge publiken i Kalmar län fantastiska scenkonstupplevelser många år framöver. Jag vill tacka alla fina medarbetare och styrelsen för förtroendet och framförallt vill jag tacka min chefskollega Daniel Rylander för en fantastisk teaterresa. Men nu är det dags för någon annan att ta över rodret tillsammans med Daniel, säger Mia Carlsson i ett pressmeddelande.

Daniel Rylander beskriver sin tid tillsammans med Mia som utvecklande och berikande, samtdigt som han är ser fram emot att hälsa en ny kollega välkommen.

– Redan när jag och Mia Carlsson sökte tjänsterna som teaterchefer på Byteatern 2012 sa vi till varandra att vem som helst av oss är fria att gå när den vill, tyvärr har den dagen kommit nu då Mia drar vidare på nya äventyr. Det har varit en fantastiskt berikande och utvecklande tid tillsammans och jag vill tro att jag och Mia gjort varandra bättre genom att både utmana och stötta varandra. Jag önskar henne all lycka och ser med tillförsikt och nyfikenhet fram emot en ny kollega på posten som verkställande teaterchef, säger Daniel Rylander i ett pressmeddelande.

Svante Oledal, Byteaterns styrelseordförande, beskriver hur viktig Mia varit för Byteatern i samband med bland annat etableringen av det nya teaterhuset.

– Mia har skapat och underhållit viktiga nätverk såväl inom Kalmar län, Sydostregionen, som Länsteatrarna nationellt. Hon har utöver det varit väldigt viktig för oss i samband med etableringen av det nya teaterhuset, hantering av pensionsavgångar och nyrekryteringar och andra större frågor. Vi i Byteaterns styrelse önskar Mia all lycka i sitt nya uppdrag, säger Svante Oledal.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.