Annons

Clas Ohlson permitterar personal i Kalmar

Clas Ohlsons försäljning minskade med 17 procent i mars jämfört med mars föregående år, vilket motsvarar en organisk försäljningsminskning om 13 procent. Minskningen har orsakats av stängning av butiker utanför norden, samt den svagare norska kronan uppger detaljhandelskedjan i ett pressmeddelande.
Publicerad 15 april 2020 • Uppdaterad 16 april 2020
Foto: Andreas Johansson/Mostphotos

Totalt sålde bolaget för 502 miljoner kronor i mars i år jämfört med 605 miljoner föregående år.

Alla Clas Ohlsons fysiska butiker i norden är öppna, vissa med ordinarie öppettider och andra med reducerade öppettider. Bolaget har dessutom inlett samtal med samtliga hyresvärdar för att diskutera hyres- och betalningsvillkor.

Annons

För närvarande är cirka 300 anställda tillfälligt permitterade från ett drygt 70-tal butiker. Även tjänstemän kommer att beröras av deltidspermitteringar.

I butiken vid Hansa city blir tre personer permitterade. Butiken i Baronens köpcenter klarar sig från permitteringar.

– Det har att göra med att butiken i Hansa city har något minskade öppettider, säger Maria Lundqvist, presskontakt vid Clas Ohlson.

”Vi är fortsatt mycket ödmjuka inför den tid vi har framför oss och det är för tidigt att dra slutsatser om vilken påverkan Covid-19 kommer att få på vårt resultat framöver. Jag vill betona att Clas Ohlson möter dessa utmaningar utifrån en finansiell styrkeposition och med en strategi som är anpassad både till förändrade köpbeteenden och ett tufft marknadsklimat”, skriver Lotta Lyrå, vd och koncernchef i pressmeddelandet.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons