Coronaviruset hotar lokala evenemang – Guldfesten kan ställas in

På lördag är det dags för Guldfesten 2020 – om den blir av.
Publicerad 11 mars 2020 • Uppdaterad 12 mars 2020
Guldfesten 2019
Guldfesten 2019Foto: Sara Jonasson

Med anledning av coronavirusets framfart är Guldfesten och andra evenemang hotade. På Facebook skriver arrangörerna att evenemanget kan komma att ställas in.

"Kära Guldfesten-deltagare!

På förekommen anledning vill vi meddela att organisationen bakom Guldfesten 2020 väldigt noga följer utvecklingen kring Corona-viruset och Folkhälsomyndighetens agerande. Under dagen kommer vi att återkomma med mer information i frågan.”

– Vi avvaktar presskonferensen från regeringen och kommer att fatta ett beslut efter det, säger Thomas Davidsson, Näringslivschef, Kalmar kommun.

På fredagen ställer sig Thomas Di Leva på Kalmarsalens scen med sin David Bowie-showen ”Changes” och på lördag är det ”Bamse och Lova sjunger och dansar”. Än så länge löper verksamheten på som vanligt men man följer situationen noga.

– Vi avvaktar myndigheternas rekommendationer och uppdateringar. Vi gör för närvarande inga ändringar inom konsert- och kongressverksamhet utan fortsätter som vanligt. Det är än så länge kundernas fria val. Men har man sjukdomssymtom ska man stanna hemma och kontakta 1177, säger, Catrin Stighammar, verksamhetschef på Kalmarsalen.

– Mars är en av våra starkaste månader så det är inte roligt. Vi har Thomas di Leva på fredagen och Bamse på lördagen som både är ganska stora. Det är inte fullbokat men det är över 500 personer i alla fall, så vi får se vad som händer.

Har ni fått många samtal?

– Inte många alls. Vi gick ut i sociala medier och berättade att vi följer myndigheternas rekommendationer och tar beslut efter det. Sedan har vi mailkontakt med alla som köpt biljetter vilket gör det lätt att kommunicera om det blir förändringar.

Klockan 14 kommer Folkhälsomyndigheten att hålla en presskonferens med anledning av coronaviruset.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.