De tar över Balck kaffebar

Nu är det klart vilka som tar över Balck Coffee kaffebar på Storgatan i Kalmar.
Publicerad 27 januari 2020
Foto: Sara Jonasson

De nya ägarna blir Triberg Restaurant Group AB, som idag har hotell Kaj4 och restaurang Nica i Färjestaden.

– Vi tar över den 1 maj och ska driva kaféet i samma sköna stil som tidigare, samt även behålla namnet under en övergångsperiod. Och självklart ska vi fortsätta att servera Balcks högkvalitativa kaffe även i framtiden, säger Annica Triberg, som äger bolaget tillsammans med Carl Triberg, i ett pressmeddelande.

De nya ägarna har redan planer på hur man kan utveckla kaffebaren.

– Vi kommer att utvidga den gastronomiska delen av kaffebaren, lunchmenyn till att börja med. De populära pizzakvällarna ska bli fler och vi ska även lägga till andra rätter kvällstid som passar konceptet, säger Carl Triberg i ett pressmeddelande.

Anledningen till försäljningen är att Sebastian Balck vill fokusera på kafferosteriet och Louise Andersson vill ägna tid åt bland annat bildjournalistik.

– Det var många som var intresserade att ta över. Men vi har länge noterat Annica och Carls engagemang på flera plan och är övertygande om att vår kaffebar har hamnat i rätt händer, säger Sebastian och Louise.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.