De är nominerade till Årets butik

På Guldfesten den 14 mars kommer priset Årets butik 2020 att delas ut. Syftet med priset, som delas ut av Kalmar City, är att främja viljan att driva verksamhet i city.
Publicerad 28 februari 2020

Kriterierna för att få priset bygger på förmågan att med service, bemötande och en bra produkt tillföra något positivt till Kalmar.

Arbetet med att utse Årets butik 2020 har genomförts av Kalmar City centrumledning tillsammans med studenter från bland annat Detaljhandel- och Servicemanagementprogrammet på Linnéuniversitetet.

Genom att ha agerat ”mystery shoppers” har man bedömt butikerna från de olika kriterierna. Årets nominerade butiker som alla levererat på en hög nivå är:

• Movement Home

Ulrika Håkansson, Movement Home
Ulrika Håkansson, Movement HomeFoto: Lisa Söderholm

• Clas Ohlsson

Martina Strand och Niklas Lindahl, Clas Ohlsson
Martina Strand och Niklas Lindahl, Clas OhlssonFoto: Lisa Söderholm

• Rituals

Jenny Ternström och Alicia Grenmyr, Rituals
Jenny Ternström och Alicia Grenmyr, RitualsFoto: Lisa Söderholm

– Jag är mycket nöjd med det väl genomförda arbete som studenterna från Linnéuniversitetet utfört med stort engagemang. Årets tre nominerade butiker representerar tillsammans det som Kalmar Citys shopping står för. En fantastisk mix av lokala unika butiker och världskända varumärken med en hög servicenivå i unika miljöer. Nu ser vi fram emot Guldfesten där vi får veta vem som tar hem det prestigefyllda priset Årets Butik 2020, säger Lisa Söderholm, Centrumutvecklare Kalmar City i ett pressmeddelande.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.