De bjuder in till trygghetsvandring

Mörbylånga kommun, tillsammans med polisen, bjuder in befolkningen i Mörbylånga till trygghetsvandring för att träffas samt utbyta tankar och synpunkter.
Mörbylånga • Publicerad 15 januari 2020 • Uppdaterad 16 januari 2020
Foto: Mörbylånga kommun

Trygghetsvandringen kommer att ske tisdagen den 4 februari. Deltagarna samlas vid lokalen Vindöga i Mörbylånga hamn, klockan 18.30, för att sedan tillsammans titta hur det ser ut med belysning, trafiksäkerhet och andra faktorer som gör ett område tryggt att vistas i.

– Innan träffen kan man maila om synpunkter man vill lämna till oss och ge förslag på platser man tycker vi ska promenera förbi. Sedan syns på kvällen den 4 februari där vi börjar med en gemensam samling. Jag och polisen brukar säga några ord innan vi tar en promenad i Mörbylånga. Därefter brukar vi återsamlas och gå igenom vad vi har antecknat, säger Linn Bergsten Ahrens, hållbarhetsstrateg på Mörbylånga kommun.

Vad brukar de vanligaste synpunkterna vara?

– Det brukar handla om belysning, trafik och buskage. Sist var det ungefär 15 personer som kom. De hade många bra synpunkter.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.