De hedrar P-O Amnér med minnesfond

När IFK Borgholms stora profil P-O Amnér gick bort i oktober 2017 valde föreningen att sätta in 15 000 kronor i en minnesfond i P-Os namn. Vid IFK Borgholms nästa årsmöte är tanken att de första pengarna ska delas ut i form av ett stipendium. Det ska gå till en eller flera personer som gör något extra för föreningen.
Publicerad 21 februari 2020
P-O Amnér
P-O AmnérFoto: Privat

– P-O var IFK:are i själ och hjärta från ung ålder. Han spelade både fotboll och bordtennis, han var ett bra ansikte utåt för Öland. När han inte var lika aktiv som idrottare längre satt han med i alla möjliga kommittéer i föreningen och tillsamman med Kay Wiestål låg han bakom Viktoriadagen och Viktorialoppet. Han lade ner hur många timmar som helst varje år, i alla år, tills han gick bort, säger Susanne Bredesjö Budge, ordförande IFK Borgholm.

– Det går inte att mäta hur mycket P-O gjorde för föreningen. Det här är vårt sätt att visa att vi inte har glömt. Att det här är vad som krävs för att något ska bli bra. De som gör det förtjänar att uppmärksammas.

Vem som helst får nominera den de tycker förtjänar stipendiet.

– Vi i styrelsen har ju en bild men det är lätt att missa någon när föreningen har flera hundra medlemmar. Det är jättebra om fler kan känna sig involverade och berätta om personer som gör något riktigt bra. Om någon känner att de vill stödja minnesfonden genom att fylla på med medel är det fritt fram.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.