unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Avdelningararrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

De lanserar livestreaming av begravningar

Montage med stockfoton av Terje Sollie (iPhone) och Elsebjgmailcom (begravning).
Montage med stockfoton av Terje Sollie (iPhone) och Elsebjgmailcom (begravning).

Genom att spela in begravningar via videolänk hoppas Fenix Begravning bidra till en minskad smittspridning samtidigt som man ser till att de som tillhör en riskgrupp, sitter i karantän eller begränsas av reseförbud får möjlighet att delta.

– Det här är ett initiativ vi har haft på gång ganska länge men som vi tog tag i nu. Vi har fått se över hur vi ska hantera begravningar i och med coronaviruset. För allas hälsa, och för att begränsa smittspridningen, vill vi försöka undvika stora folksamlingar, Charlotte Runius, grundare av Fenix Begravning.

De som inte kan medverka på begravningen får i förskott ett mail med en länk till en sida där man loggar in med en kod. Inspelningen kan senare sparas så länge som familjen önskar.

– Att få ta farväl, hedra minnet och delta vid begravningen av närstående är oerhört viktigt. Livestreamingen är en möjlighet för de som befinner sig i andra länder eller i karantän att göra detta.