De öppnar ny veterinärpraktik

Publicerad 10 januari 2020 • Uppdaterad 30 maj 2023
Foto: Privat

Lördagen den 1 februari öppnar Ida Wallin och Alexandra Wilby upp Kronobäcks Veterinärpraktik i Mönsterås igen, men nu i drift av W&W Veterinärservice.

På öppningsdagen den 1 februari kommer det mellan klockan 10-14 att vara invigning med rundvandring på kliniken, goodie bags för de första besökarna och gratis allmänundersökning för besökarnas djur.

– Vi kommer att vara en fullserviceklinik. Vi ska ha dagöppet och göra vanliga saker som vaccinationer och besiktningar men vi kommer även att ha ganska mycket kvällsöppet. Vi kommer dessutom ha öppet för remitterande kliniker så att de kan skicka hit akuta kirurgiska patienter. Vi vill vara ett alternativ för akutvården som inte riktigt finns idag efter klockan 17, de flesta har öppet 8-17 i regionen, säger Ida Wallin, legitimerad djursjukvårdare.

Det stora intresset hos både Ida Wallin och Alexandra Wilby är akut vård och akut kirurgi.

– Vårt största intresse ligger i akutvården. Det måste gå fort och effektivt, och kräver ett bra samarbete. Alexandra är också en duktig kirurg, och vi tar gärna emot både planerade och akuta patienter, säger Ida Wallin.

Både Ida och Alexandra har de senaste sju åren jobbat på Läckeby djursjukhus. Ida som legitimerad djursjukvårdare och Alexandra som veterinär. Nu öppnar de upp en egen klinik i egen regi och hoppas träffa många nya djur och djurägare på invigningen.

– Alla jättevälkomna och det ska bli kul att lära känna alla djur och djurägare.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.