1. Livsstilarrow-down
  2. Kultur & Nöjearrow-down
  3. Familjarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

De ska handla lokalt med sin påskpresent

Anneli Palmgren och Ingela Andersson på Önska i Borgholm. Tillväxtchef Anders Magnusson löser in det första presentkortet, dagen till ära blev det ett våffeljärn.

Borgholms kommun och Borgholms Energi ger alla tillsvidareanställda, vikarier med vikariat på över tre månader samt timanställda med minst 40 procents tjänstgöring per månad, en påskpresent på 200 kronor. Pengarna delas ut i form av ett presentkort som kan lösas in hos någon av de lokala företagarna. Syftet är att säkerställa att pengarna når det lokala näringslivet.

”Borgholms kommun jobbar hårt för att hjälpa våra företagare som nu har det tufft. Det här är en av flera åtgärder som kommunen vidtar för att bistå näringslivet. Vi hoppas att alla som har möjlighet, kan bidra till den lokala affärs- och restaurangnäringen så mycket de kan”, skriver Borgholms kommun i ett pressmeddelande.

Läs mer

Nyheter

Video visar misshandel av djur: ”Ren och skär dödsångest”

En inspelning som organisationen Djurrättsalliansen filmat vid en av Sveriges största äggproducenter, ett företag i Kalmar län, visar bland annat hur en höna med kläms i en dörr med full kraft.

Kalmar

Hög hotellbeläggning i Kalmar i juli

Nästan lika många besökare som i juli 2019.

Öland

Olycka: Två bilar kolliderade i korsning

Olyckan har mycket stor påverkan på trafiken

Öland

JUST NU: Misstänkta Bödarånare släppta

Under tisdagseftermiddagen meddelade åklagaren Kjell Jannesson att de båda misstänkta släpptes vid 14-tiden.

Öland

Polisen söker vittnen: ”Intresserade av en vit Audi”

Bilen stals i Förslöv och användes senare under rånet i Böda.

Öland

Kungen delar ut pris i tävling på Solliden

På lördag, den 8 augusti, presenteras årets vinnare i Sollidens Slotts Idéträdgårdstävling som kommer att få ta emot pris av kungen.