De söker länets bästa uppfinnare

Är du Kalmar läns bästa uppfinnare och innovatör? Då har du chansen att representera länet i det nationella SKAPA-priset.
Publicerad 3 mars 2020

Stiftelsen SKAPA uppmanar idérika människor att tävla om SKAPA-priset. Stiftelsen vill genom att premiera, lyfta fram och belöna nya uppfinningar och innovationer skapa en bättre värld och samtidigt bidra till att Sverige fortsätter vara ett av de mest innovativa länderna i världen.

– Det är viktigt att uppmärksamma unga innovatörer i ett tidigt skedde för att öka deras intresse samt ge dem möjligheter till fortsatt engagemang och fokus kring större innovationsprojekt i framtiden. Vi vill nå unga innovatörer som representerar båda könen, vilket innebär att vi gärna ser fler kvinnliga sökande, säger landshövding Cecilia Schelin Seidegård som är ordförande i länsjuryn för SKAPA-priset i ett pressmeddelande.

Landshövding Cecilia Schelin Seidegård
Landshövding Cecilia Schelin SeidegårdFoto: Länsstyrelsen Kalmar

Det första steget i urvalsprocessen sker på regional nivå, där en jury bestående av representanter från Kalmar Science Park, Almi Företagspartner, lokala uppfinnarföreningar och andra regionala aktörer utser en länsvinnare för SKAPA-priset och en länsvinnare för SKAPA-talang för unga innovatörer. Vinnarna får sedan delta i en nationell tävling i november där 500 000 kronor delas ut till årets vinnare och 250 000 kronor till årets unga vinnare.

Anmälan till tävlingen görs på SKAPA:s hemsida och ansökningstiden går ut 23 april.

SKAPA

Vid bedömningarna fäster juryn stor vikt vid kreativiteten liksom marknad och potentiell lönsamhet. Annat som bedöms är teknisk höjd, den immaterialrättsliga situationen, sökandens och projektets bakgrund samt samhällsnyttan

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.