Den stora tv-succén är tillbaka

Nöje ,

Fjolårets stora succé ”Den stora älgvandringen” är tillbaka. I alla tider har älgar gett sig ut på säsongsvandringar mellan betesmarker och förra året kunde man som tv-tittare få ta del av det mäktiga skådespelet.

Foto: SVT

Den svenska tv-publiken såg mer än tre miljoner timmar av de hundratals älgar som vandrar över ett vadställe i Ångermanälven vid Kullberg ovanför Junsele. Programmet prisades som Årets nyskapande program vid tv-priset Kristallen 2019.

– Vi har fått mängder av glada tillrop och engagemang kring älgvandringen med mail, kommentarer, förslag och idéer så nu känns det extra kul att få öppna upp den levande tavlan i folks vardagsrum igen, säger Johan Erhag, projektledare i ett pressmeddelande.

I år har man vässat produktionen ytterligare med bland annat ännu fler kameror. Förhoppningen är att man ska kunna fånga några ljusskygga rovdjur under dygnets mörka timmar med hjälp av nya mörkerkameror.

– Jag hoppas att vi kan ge tittarna mer av älgarnas vandring, vi har spritt våra kameror på ett betydligt större område nu till vårens sändning. Självklart vore det spännande om vi kunde bjuda på ett bonusdjur också som gemene man mest troligt aldrig fått uppleva i sitt rätta habitat, säger Johan Erhag.