Det är bäst med staden – enligt Kalmarborna

Nu har resultaten från medborgardialogen med Kalmar kommun sammanställts. Det var under sommaren 2019 som Kalmarborna fick svara på en enkät med tema livskvalitet via nätet och på ett antal olika ställen i kommunen där projektgruppen fanns på plats. Totalt 1073 svar kom in.
Publicerad 2 mars 2020
Foto: Sara Jonasson

Det Kalmarborna gillar allra med med sin hemstad och kommun är närheten till havet. Även stadsmiljön och tillgången till landsbygd, natur, parker och upplevelser var viktiga faktorer. På frågan om vad som kan bli bättre med Kalmar toppar regionala och nationella kommunikationer, tätt följt av kollektivtrafik och bostadsutbud.

– Vi har fått in massor av bra information som vi har tagit med oss i arbetet med att skapa inriktningar och strategier för den nya översiktsplanen, berättar Elena Bäcklund, projektledare för arbetet med översiktsplanen i ett pressmeddelande.

I sommar kommer översiktsplanen gå ut på samråd och då kommer det att finnas möjligheter för alla att lämna synpunkter på planförslaget.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.