Annons
Insändare
Insändare

Din tid är nu

Vi lever idag i en tid då vi alla på ett eller annat sätt blir påverkade av den rådande pandemin, det är inget nytt. Tiden vi lever i nu är utmärkande historiskt sett och det är oerhört tragiskt ur många perspektiv. Men trots det måste man fortsätta leva. Denna tid lämnar plats för eftertanke och tid hos många då mycket står still. Låt oss ta det ett steg längre. Hur vill du egentligen påverka samhället idag?
Publicerad 8 maj 2020
Detta är en insändare i Kalmarposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: Magnus Fyhr / Mostphotos

Detta är en tid för eftertanke och insikt. Våga prata med din granne som kanske inte vet trakterna i landet. Sätt dig i solen och känn hur sommaren sakta tågar in. Eller varför inte skaffa en ny hobby? Börja måla, sy eller något annat kul. Granska dig själv och vad du egentligen vill med ditt liv idag.

För mig har denna tid varit avgörande för mitt framtida liv. Den har fått mig att stanna upp och verkligen känna efter vad jag vill och vem jag vill vara. Jag som alltid har koll på läget, kontroll över det mesta, fullt fokus framåt och motiverad så att det krampar i mig vissa dagar har fått hålla tillbaka och sätta mig ner för en stund. Min rastlöshet som har flåsat mig i nacken sedan barnsben har fått hållas hårt de senaste veckorna och det har gjort mig gott. Stressen som många upplever har för ett tag tagit en paus och lämnat plats åt eftertanke och självinsikt.

Annons

Detta skulle ha varit några de mest minnesvärda veckorna i hela mitt liv, slutet på mina hittills 13 år i skolan. Men vad hjälper det egentligen att deppa ihop över att planer inte blir som planerat?

Jag har aldrig fått eller tagit mig såhär mycket tid att reflektera över mig själv och samhället i hela mitt liv. Detta är rätt (och hög) tid för många att jobba på sig själv och det tror jag fler skulle må bra av som samhället ser ut idag.

När student, framtidsplaner och strukturer rubbas så är det bara en människa som kvarstår i grunden. Att inse att det som händer idag inte är något man kan förändra tycker många är läskigt. Vi som människor har ett naturligt kontrollbehov och det görs tydligt i tider som dessa.

Vår självupptagenhet har för en stund lagts på hyllan och ersatts mot solidaritet. Det är vackert.

Avslutningsvis vill jag uppmana er alla att ta hand om varandra och att sprida gemenskap och glädje idag men även efter att denna tid är över. Ta vara på den här tiden och reflektera över mer än dig själv, för det finns mer att se och det hjälper oftast inte att gräva ner sig i bestående motgångar. Se det som en tid av inre revolution och utveckling. Allt blir vad man gör det till och din tid är nu, var glad för det. Oavsett vad du tror händer efter din bortgång så lever vi alla enade tillsammans idag. Gör något bra av det, för din och för andras skull.

Glöm inte bort att du aldrig är ensam, aldrig.

Allt gott!

Tilda Arvidsson

Insändare Insändare
Annons
Annons
Annons
Annons