Annons

Disa är butikschef för glimrande accessoarer

Med ett brinnande intresse för kundkontakter vill 21-åriga Disa Larsson ge sina kunder den bästa köpupplevelsen. – Tänk att butiken är ''din'', även om du inte äger den eller ansvarar för den, är hennes tips till andra som vill jobba i samma bransch.
Publicerad 11 april 2020
Ung i karriären

Namn: Disa Larsson

Ålder: 21

Yrke: Butikschef

Uppväxt: Född och uppvuxen i Kalmar men bodde i Linköping under en tid

Bor: På Bremerlyckan i Kalmar

Arbetsplats: Glitter på Baronen

Antal anställda: 3 tillsvidare anställda och 3 extra tjejer

Sociala medier: På Instagram kan ni hitta mig under namnet @disalarsson.

Foto: Sara Jonasson

Hur länge har du arbetet här?

– Jag startade min tjänst på Glitter december 2019.

Annons

Beskriv ditt uppdrag?

– Mitt uppdrag är att butiken ska vara lönsam! Men främst består uppdraget av att jag, och mina tjejer, förstår våra kunder och hur vi ska ge de den bästa upplevelsen. Vi är genuint intresserade av våra kunder! Självklart ser jag också till att butiken ser inspirerande, välkomnande, snygg, ren och inbjudande ut. Också att mina medarbetare trivs och utvecklas till det bättre hela tiden!

Hur kan en arbetsdag se ut?

– Jag kommer till jobbet en stund innan butiken öppnar. Jag går igenom gårdagens siffror, sätter upp nya mål för dagen, städar och plockar i butiken så den ser inbjudande ut innan jag förväntansfullt rullar upp gallret. Under arbetsdagen har jag mina kunder i största fokus! Min ambition är att de ska få marknadens bästa kundservice på en personlig nivå. När nästa tjej kommer till butiken och ska börja sitt arbetspass stämmer vi av hur det gått hittills idag och jag går igenom målen för dagen. Sedan har jag en del administrativt att utföra. När jag ätit min lunch och jobbat på kontoret återgår jag till 100% kundfokus ute i butiken.

Vad gör ditt jobb roligt?

– Roligast med mitt jobb är självklart alla kunder! Att få träffa så många olika människor varje dag. Jag upplever att alla som kommer in till oss är väldigt öppna och det gör att man knyter kontakt med kunderna direkt. Det blir genast så mycket roligare när de kommer tillbaka nästa gång!

Vad har du jobbat med tidigare?

– Då har jag också jobbat i butik, fast med kläder.

Utbildning?

– Jag studerade samhälle med inriktning media på Stagneliusskolan här i Kalmar.

Annons

Tips till den som vill jobba i din bransch? Ta för dig! Det är viktigt att vara öppen och social med alla kunder. Ta dig an alla arbetspass du kan och får, kom med förslag på förbättringar i butiken, var kreativ och peppa ditt team! Tänk att butiken är ''din'', även om du inte äger den eller ansvarar för den. Och viktigaste av allt: jobba bara med det du tycker är roligt - det blir så mycket roligare att jobba då!

Vad drömde du om att bli som yngre?

– När jag var liten ville jag vara frisör och ha min egen salong. Jag hade faktiskt frisörlinjen som andrahandsval på gymnasiet. Min pappa arbetade med kläder under en period och jäklar vad jag sålde kläder redan i 7-årsåldern, haha. Mamma har återberättat att jag redan då utövade merförsäljning till äldre damer och herrar. Tur att jag inte blev frisör, jag kan knappt locka mitt egna - det var nog egentligen kundkontakten jag var ute efter.

Framtidsdrömmar?

– Det jag gör nu, det är bara början. Jag suger åt mig allt jag kan och lär mig genom mina kunder, medarbetare och ledare för att kunna nyttja mina kunskaper vidare i det jag drömmer om. Nämligen att jobba på en byrå som inriktar sig på event-service. Event-service innebär att ett bolag eller en privatperson kontaktar mig när de vill lansera/marknadsföra en ny produkt/vara, födelsedagsfest eller ett bröllop till exempel. När vi har stämt av vad personen eller personerna i fråga vill ha, ska de lämna över allt ansvar till mig och jag bara löser det. Varför vet jag att just det här är min grej? Jag har sedan jag varit liten styrt (och gör än idag) upp allt från den lilla picknicken på vardagsrumsgolvet till de stora festerna. Trots att de krävs mycket engagemang och vilja blir det oftast väldigt bra. Och det bästa av allt - jag har riktigt roligt när jag gör det.

Inspirationskällor?

– HOSS Agency. Det här är tjejer som kämpar, sliter, är ambitiösa, intelligenta och förstår vad kunden egentligen är ute efter. För det är det som är grejen, att man verkligen förstår vad kunden vill ha och levererar det gånger hundra.

Sara JonassonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons