Drömsk föreställning med kulturskolan

Drömmar vi har och drömmar vi drömmer, varje dröm fick en roll när Kalmar Kulturskolans dans- och akrodanselever bjöd in till dansföreställningen "Mina drömmar" i Kalmarsalen.
Publicerad 29 januari 2020
Foto: Mehdi Barakat

Kalmar Kulturskola fyllde nyligen Kalmarsalen när de bjöd in till en dansföreställning i två delar. Kulturskolan har närmare 130 dans- och akrodanselever i elva grupper som satte upp showen "Mina drömmar", med dans i olika stilar, allt från jazzdans till streetdance eller dansmix för de allra yngsta.

– Det var en del abstrakta drömmar och en del mer konkreta framtidsdrömmar, en härlig blandning där eleverna har varit medskapare och fått bestämma mycket, beskriver Marie Thunborg, en av två danslärare inom Kalmar Kulturskola.

På två år har Kulturskolans danselever gått från 15 till närmare 130 elever i åldrarna 5 till 16 år.

– Vi jobbar mycket med att bygga trygga och tajta grupper där eleverna lär känna varandra. Det tror jag skapar en grund som gör att många trivs, säger Marie Thunborg som håller i åtta dansgrupper med kollegan Lovisa Albo som håller i tre.

Söndagens föreställning inför föräldrar och familj gick över förväntan.

– Vi har fått mycket feedback efteråt av många som tyckt att det var riktigt bra, så det känns kul! Vi fick så proffsig hjälp av Kalmar Scenteknik och en rökmaskin som gjorde att det blev extra bra!

Efter elevernas föreställning fick danslärare från Kalmar, Blekinge, Nässjö, Jönköping och Kronobergs län visa sin föreställning "Vi minns", som de skapat ihop med koreografen Camilla Ekelöf.

I bildspelet nedan kan du se bilder från föreställningen:

bild 1/11
Natashia Smura och Gedoc Sintset.
Max Gummesson var kvällens "Jedi" .
Nova Polteg och Ebba Silverstrand i bakgrunden.
Magdalena Olsson med Wanja och Emil Ljungström Bergqvist.
Rozbattal, Farhad och barnen Elena och Mirva.
Michelle Ekangwo med dottern Treycy.
Jazzen Almeri med barnen Evelina och Mirav.
Natashia Smura och Gedoc Sintset.
Sara JonassonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.