Kalmar

E-handelsutbildning kommer till Kalmar

Kalmar ,

Utbildningen har beviljats stöd från Myndigheten för yrkeshögskolan och startar redan till hösten med totalt 105 utbildningsplatser.

Foto: IHM Business school

Nu är det klart att yrkeshögskolan IHM Business school kommer att etablera sig i Kalmar. Utbildningen E-commerce Manager i Kalmar blir IHM:s första öppna YH-utbildning utanför storstadsregionerna.

– Vi är jättenöjda över att kunna etablera oss i Kalmar där vi ser att vi kommer att kunna utbilda för attraktiva jobb och bli en viktig rekryteringskanal för näringslivets fortsatta tillväxt i regionen, säger Tommy Persson, tillväxtchef vid IHM Business School och ansvarig för IHM Yrkeshögskola i ett pressmeddelande.

E-handelsutbildningen kommer att fokusera på drift och utveckling av e-handel och digital marknadsföring. Utbildningen är tvåårig och startar redan till hösten.

– Det här har länge efterfrågats i Kalmar. Vårt starka kluster med e-handelsföretag är känt i Sverige och har varit aktiva och gett inspel till utformningen av den här satsningen. Tack vare samarbetet med IHM har vi äntligen fått en utbildning inom e-handel på plats, säger Louise Östlund, VD för Kalmar Science Park i ett pressmeddelande.