E-handelsutbildning kommer till Kalmar

Utbildningen har beviljats stöd från Myndigheten för yrkeshögskolan och startar redan till hösten med totalt 105 utbildningsplatser.
Publicerad 10 januari 2020
Foto: IHM Business school

Nu är det klart att yrkeshögskolan IHM Business school kommer att etablera sig i Kalmar. Utbildningen E-commerce Manager i Kalmar blir IHM:s första öppna YH-utbildning utanför storstadsregionerna.

– Vi är jättenöjda över att kunna etablera oss i Kalmar där vi ser att vi kommer att kunna utbilda för attraktiva jobb och bli en viktig rekryteringskanal för näringslivets fortsatta tillväxt i regionen, säger Tommy Persson, tillväxtchef vid IHM Business School och ansvarig för IHM Yrkeshögskola i ett pressmeddelande.

E-handelsutbildningen kommer att fokusera på drift och utveckling av e-handel och digital marknadsföring. Utbildningen är tvåårig och startar redan till hösten.

– Det här har länge efterfrågats i Kalmar. Vårt starka kluster med e-handelsföretag är känt i Sverige och har varit aktiva och gett inspel till utformningen av den här satsningen. Tack vare samarbetet med IHM har vi äntligen fått en utbildning inom e-handel på plats, säger Louise Östlund, VD för Kalmar Science Park i ett pressmeddelande.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.