Annons

Ekopodden om våren: ”Njuta i vår närmiljö”

I det senaste avsnittet pratar Ekopodden bland annat om varför en stökig trädgård är en bra trädgård.
Publicerad 29 april 2020
Foto: Kalmar kommun

Våren och värmen är på intåg vilket får naturen att explodera i färger och dofter samt att insekterna är i full gång. I Kalmar kommuns podcast Ekopodden pratar Sara Gripstrand, strateg för ekologisk hållbarhet, och miljöutvecklare Elvira Laneborg om aktuella miljö- och klimatfrågor.

I det senaste avsnittet får de besök av Frida Gustafsson, biolog på länsstyrelsen- Hon berättar om varför det behövs många olika arter av djur och växter i naturen samt ger konkreta tips på vad lyssnaren kan göra för att hjälpa den biologiska mångfalden på traven. Till exempel att en stökig trädgård är en bra trädgård.

Annons

– När många vill spendera tid på balkongen, i trädgård och natur och vi dessutom ska njuta i vår närmiljö kan vi alla tänka till lite extra om det som finns precis intill oss. Vi väljer aktuella ämnen som ligger nära men plockar också upp de tips och önskemål vi får, säger Elvira Laneborg, miljöutvecklare i ett pressmeddelande.

Du kan lyssna på avsnitten på kalmar.se/ekopodden

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons