Emelies butik utsatt för inbrott: ”Fick en klump i magen”

Klockan två på måndagsnatten vaknade Emelie Carlsson av att telefonen ringde. När hon svarade berättade Securitas att någon gjort inbrott i hennes butik Parelle på Kaggensgatan.
Publicerad 24 februari 2020
Foto: Linus Gunnarsson

– Jag fick panik och en klump i magen. Jag började tänka på hur mycket de hade tagit och hur mycket som var förstört, säger Emelie Carlsson.

Mitt i natten tog sig Emelie till butiken och möttes av både Securitas och polis på plats. Någon hade krossat fönsterrutan i dörren till butiken.

– Det var någon som kastat in en gatubrunn genom dörren, tagit parfymer och sedan gått ut igen. Jag blev ändå lite lugn när jag såg att det var dörren som var trasig och att det inte var mer som var förstört, men det är ändå frustrerande såklart.

Trots inbrottet kunde Parelle öppna butiken som vanligt på måndagsmorgonen.

– Polisen har gjort en teknisk undersökning och vi har städat bort glassplitter. Det enda som syns är att dörren är tejpad och att det är lite tomt i hyllorna.

På måndagen har ett stort antal kunder hört av sig och visat sitt stöd.

– De har varit jätteomtänksamma och jag har fått sms hela morgonen. Kunderna har kommit in och beklagat det som hänt. Alla är peppande och stöttande. Jag känner mig inte nedslagen, snarare tvärt om.

Det mesta av stöldgodset var herrparfymer av kända märken.

– Om man ser annonser om parfymer som är mycket billigare än vad de borde vara kan man kontakta polisen. Det är bra att vara uppmärksam på vad man köper via annonser.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.