Ett fall av bekräftad covid-19 på äldreboende

På torsdagen meddelar Mörbylånga kommun att ett fall av covid-19 bekräftats på ett äldreboende i kommunen.
Publicerad 14 maj 2020

– Personal och anhöriga på det aktuella äldreboendet är informerade. Den boende har isolerats och personal följer gällande rutiner och riktlinjer för den fortsatta omsorgen om personen, samt för att förhindra vidare smittspridning, säger Ann-Katrin Ståhl, socialchef i ett pressmeddelande.

”Personalen inom äldreomsorgen har sedan en längre tid arbetat förebyggande för att förhindra smittspridning av covid-19, och har hunnit förbereda sig. Sedan en tid tillbaka arbetar all personal inom äldreomsorgen med skyddsvisir under sina arbetspass och vid misstänkt eller bekräftad smitta används alltid fullständig skyddsutrustning”, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Mörbylånga kommun har nu sex bekräftade fall av covid-19, varav fem inom hemtjänsten och ett inom särskilt boende. Kommunen redovisar inte geografisk plats med hänsyn till individernas integritet och patientsekretess.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.