Ung i karriären

Evelina är ”Ung i karriären”

– Djur och natur har alltid varit mitt stora intresse och det jag trodde att jag skulle jobba med. Jag flyttade till internat i Ljusdal när jag var 16 år och läste djurvård på gymnasiet men därefter gick flyttlasset vidare till Kalmar för att studera turism. Jag hade aldrig besökt Kalmar innan jag flyttade hit men blev kvar då jag träffade min sambo som också studerade här, samt att det är en fantastiskt stad.
Publicerad 29 mars 2020

Evelina Björklund

Ålder: 26

Yrke: Receptionsansvarig

Uppväxt: Jag är uppväxt i en liten by utanför Bollnäs, Hälsningland, med mina föräldrar och lillebror och flera djur. Djur och natur har alltid varit mitt stora intresse och det jag trodde jag skulle jobba med. Flyttade när jag var 16 år till Ljusdal (10 mil norrut) och bodde på internat när jag gick på gymnasiet. Flyttade sedan efter gymnasiet ned till Kalmar för att studera. Hade aldrig besökt Kalmar innan jag flyttade ned. Blev kvar i Kalmar då jag träffade min sambo som också studerade här, samt att det är en fantastiskt stad.

Bor: Kalmar, med sambo och två katter

Arbetsplats: Hotel Skansen

Antal anställda: 3-5 (beroende på säsong) i receptionen. Uppåt 80 anställda under högsäsong på hela hotellet.

Hur länge har du arbetet här?

Sedan september 2016, så är inne på mitt fjärde år nu.

Beskriv ditt uppdrag?

Jag som receptionsansvarig, arbetar som receptionist först och främst. Jag ser ingen skillnad på mig och mina kollegor utan vi hjälps åt och har kul. Jag som är ansvarig lägger schemat för vår avdelning, sköter kontakten med alla våra samarbetspartners och bokningskanaler, håller i våra avdelningsmöten och försöker alltid tänka ut uppgifter som vi kan arbeta med och saker som behövs göras. Just nu är det en period för rekrytering inför sommaren och upplärning av nya kollegor.

Hur kan en arbetsdag se ut?

Alla våra dagar är olika. Från en vardag nu i februari-mars när det är lite lugnare så svarar man mest på mail, telefon samt tar hand om konferenserna som bokat hos oss, man hjälper till där det behövs helt enkelt. Eftersom vi är ett hotell som har både restaurang och spa så finns det alltid något att göra på någon avdelning. Sen på sommaren och högsäsongen för oss på ön kommer så är det verkligen full fart. Massa evenemang, mycket gäster och ett högt tempo. Otroliga kontraster men väldigt roligt.

Vad gör ditt jobb roligt?

Jag tycker att variationen är fantastisk. Det är aldrig en dag som är den andra lik så man blir inte trött på det. Man lär sig ständigt något nytt och man möter mycket intressanta människor.

Vad har du jobbat med tidigare?

Djurvårdare, Ljusdals Djurklinik. Servitris, Fågel Blå. Receptionist, Scandic Kalmar Väst. Nuvarande

Utbildning?

Gymnasiet studerade jag Djurvård, så jag har en yrkesutbildning inom det. Sedan började jag studera på Linnéuniversitetet och Turismprogrammet direkt efter gymnasiet. Sedan har jag genom jobbet gått på ledarskapsutbildning bla.

Tips till den som vill jobba i din bransch?

Gillar du ett växlande tempo, möta nya människor och att ha roligt så är det en bransch för dig.

Vad drömde du om att bli som yngre?

Veterinär. Djur och natur är än idag två av mina främsta intressen.

Framtidsdrömmar?

En dröm för mig är att involvera mig mer inom HR då det är ett ämne som jag finner mycket intressant.

Sara JonassonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.