Förslag om direkttrafik mellan Kalmar och Växjö

Direkttrafik Kalmar-Växjö, utökad regional trafik och investeringar i järnvägsinfrastrukturen. Det är några förslag som Kalmar länstrafik, Blekingetrafiken och Länstrafiken i Kronoborg tagit fram i en rapport på hur tågtrafiken bör utvecklas i sydöstra Sverige.
Publicerad 23 januari 2020
Foto: Region Kalmar län

Rapporten som bygger vidare på de strategipapper som länen i södra Sverige tidigare enats om, redovisades under torsdagen för politikerna i kollektivtrafiknämnden.

Rapporten innehåller förslag på åtgärder som på kort, medel och lång sikt ska förbättra kommunikationerna mellan Kalmar, Karlskrona och Växjö.

Bland annat föreslås en utbyggnad av nya stationer med mötesspår i Skruv och Åryd och på lång sikt dubbelspår mellan Alvesta och Emmaboda. Syftet är att möjliggöra en tätare tågtrafik som främjar en hållbar utveckling av länen i sydöstra Sverige.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.