Annons

Fotbolls-EM flyttas till 2022

Publicerad 23 april 2020
Foto: Michael Erhardsson/Mostphotos

Nu har Uefa tagit beslutet om att skjuta upp fotbolls-EM för damer till juli 2022 istället för 2021. Det blir alltså ingen krock mellan herr- och dam-EM. Sedan tidigare har herrarnas EM flyttat till 2021.

Damernas som är mitt uppe i sitt kvalspel leder sin grupp och har tre vinster av tre möjliga. Mästerskapet kommer att avgöras i England mellan 6 och 31 juli 2022.

Bra att det nu finns beslutade datum för mästerskapet. Nu vet vi hur grundplaneringen ser ut för mästerskapen de två kommande åren. Nu fortsätter vår primära uppgift, EM-kvalet, där vi fortfarande har fem matcher kvar att spela för att kvalificera oss till EM. Vi ser fram emot att få återuppta kvalspelet till mästerskapet när omvärldsläget ser bättre ut och det är möjligt att spela fotboll igen, säger landslagschefen Marika Domanski Lyfors till Fotbollförbundets hemsida.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons