Annons
Ung i karriären

Fullt fokus för att bli fastighetsmäklare

På dagarna arbetar Kim Gjukaj som mäklarassistent åt två av Kalmars mäklare. När arbetsdagen är slut sitter Kim kvar och byter jobbpapper mot skolböckerna. Inom kort hoppas han vara färdig med sin utbildning till fastighetsmäklare.
Publicerad 26 april 2020
Processed with VSCO with a8 preset
Processed with VSCO with a8 preset

Beskriv ditt uppdrag?

Jag är just nu mitt uppe i en övergång då jag jobbat som mäklarassistent sedan jag började här. Jag ansvarar för mina mäklare Eric Giljam och Marcus Lönnbom. Under tiden har jag studerat i snabb takt och räknar med att inom kort ha gått klart min utbildning och få min efterlängtade registrering som fastighetsmäklare. Jag kommer därmed gå från en mer administrativ roll till att få komma ut och träffa fler kunder och göra affärer på riktigt.

Annons

Hur kan en arbetsdag se ut?

Dagen börjar alltid lugnt med en gemensam frukost på kontoret där vi alltid är samlade hela gänget. Efter det så är det full fläkt. Jag arbetar som assistent åt mina mäklare mellan 08:00–17:00 på vardagarna och ibland hjälper jag även till med helgvisningar. I jobbet är det min uppgift att förbereda och underlätta så mycket det går för mina mäklare så att de kan göra det de är bäst på, vilket är att göra affärer! Efter 17 börjar kvällspassen och då är det plugg som gäller. Här blir det väldigt ofta sena kvällar och jag har min favoritplats på kontoret. Går man förbi oss på Västra Sjögatan och lamporna lyser starkt en sen vardag så är det med stor sannolikhet jag som sitter kvar.

Vad gör ditt jobb roligt?

Tempot! Det underlättar att jobba på ett företag där alla har en otrolig arbetsmoral när man själv är precis likadan. Ska man jobba på en sådan här arbetsplats måste man verkligen älska sitt jobb, vilket jag stolt kan säga att jag gör.

Vad har du jobbat med tidigare?

När jag började mitt andra år på gymnasiet började jag samtidigt jobba på Telia. Där jobbade jag så fort jag slutat skolan och sedan fram till 21:00 och höll det gymnasiet ut. Drygt ett år efter det började jag jobba som säljare på Eniro vilket jag gjorde i strax över 2 år innan jag fick rollen som säljchef på Kalmarkontoret. Det senare jobbade jag med i ett år innan jag gick över till Pontuz Löfgren AB.

Utbildning?

På gymnasiet läste jag ekonomi på Stagneliusskolan. Nu är jag i slutspurten av en utbildning till fastighetsmäklare 120hp på distans via Företagsekonomiska Institutet. Utbildningen är en intensivutbildning på 1 år och 3 månader istället för de 2 åren och 6 månaderna som man vanligtvis går.

Tips till den som vill jobba i din bransch?

Det är viktigt att veta vad man ger sig in på. Det är många idag som inte ser mäklaryrket för vad det är. Det är mycket slit, hårt jobb och sena kvällar. Samtidigt som det är otroligt givande och varierande. Du träffar väldigt mycket människor och du får vara med om stora händelser i folks liv.

Annons

Vad drömde du om att bli som yngre?

I ung ålder ville jag jobba på bank, vilket inte alls låter som något en ung grabb vill göra. Sedan har jag ett stort intresse för klockor och urverk, så ett tag hade jag visioner om att på ett eller annat sätt jobba med det.

Framtidsdrömmar?

Jag ser mig först och främst att i närtid ta bostadsmarknaden i Kalmar med storm. Jag vill skapa ett namn för mig i staden och etablera mig här på riktigt. Längre fram i tiden ser jag mig kvar på samma företag, men då som delägare.

Inspirationskällor?

En förebild och inspirationskälla för mig är min chef Pontuz Löfgren. Han har många egenskaper som jag värdesätter väldigt högt. Sedan har vi även Roman Sharf som driver en egen klockbutik och en Youtube-kanal där han pratar klockor.

Ung i karriären

Kim Gjukaj

Ålder: 24år

Yrke: Snart färdigutbildad fastighetsmäklare

Uppväxt: Kalmar

Bor: Kalmar

Arbetsplats: Pontuz Löfgren AB

Antal anställda: 21

Sociala medier: Instagram - @kimgjukaj samt LinkedIn - Kim Gjukaj

Hur länge har du arbetet här?

Jag har nu jobbat i 1år och 4 månader.

Sara JonassonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons