Annons

Gym flyttar ut i karantäntider

Folkhälsomyndigheten rekommenderar social distans samtidigt som de framhåller vikten av att hålla fast vid goda vanor. Det fick Friskis & Svettis i Kalmar att skapa kreativa, kloka och lustfyllda alternativ till rörelse och träning för sina medlemmar.
KALMAR • Publicerad 23 april 2020
Friskis & Svettis Kalmar erbjuder delar av sin verksamhet utomhus med anledning av Folkhälsomyndighetens rekommendationer.
Friskis & Svettis Kalmar erbjuder delar av sin verksamhet utomhus med anledning av Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

– De senaste exemplen är all träning som flyttar utomhus där det är lätt att hålla det fysiska avståndet men ändå kunna uppleva det härliga med att röra på sig tillsammans, berättar Natalie Olsén, verksamhetsledare för Friskis & Svettis i Kalmar.

Verksamheten erbjuder nu olika former av träning utomhus i kvarteret runt Friskis men också runt om i regionen. Bland annat genomfördes på påskafton en upplevelsebaserad joggingtur på vackra Jordtorpsåsen på Öland.

Annons

– Drygt 20-talet motionärer tassade runt på åsen i en 8 km-runda med många stopp för att titta på blommor, lyssna på fåglar och andas den härliga vårluften. En skön upplevelse, kantad med många berättelser, med minst två meters avstånd, tillsammans. Träningen kom på köpet, konstaterar Natalie Olsén.

Veckan efter genomfördes en liknande aktivitet då cirka 25 deltagare under en heldag vandrade en runda på åsen i strålande försommarväder, med en rejäl fikapaus halvvägs vid Borgs ängar. Under vandringen informerades deltagarna om Friskis alla möjligheter till att vandra både vardagar dag och kväll, men också de längre vandringarna helgtid och inte minst den lite längre veckovandringen som planeras i sommar.

– Skön fysisk aktivitet samtidigt som riktlinjerna kring avstånd kan hållas, sammanfattar Natalie Olsen.

bild 1/3
Sara JonassonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons