1. Livsstilarrow-down
  2. Kultur & Nöjearrow-down
  3. Familjarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Hantverk, möten och samarbeten

Nära 200 ansökningar med 500 konstverk fick Kalmar konstmuseum ta emot under ansökningstiden för årets upplaga av Sydosten – museets höstsalong dit alla konstnärer med koppling till landskapen i sydost kan söka. Ur denna samling hade en extern jury ett gediget arbete för att välja ut de 65 konstnärer som nu deltar i utställningen.
Över 450 personer hittade till konstmuseet när Sydosten United – årets upplaga av höstsalongen Sydosten – öppnade dörrarna.
Foto: Isabel Mena-Berlin

Årets tema var konsthantverk, slöjd och design och årets bidrag reflekterar detta i både traditionella och nya påhittiga arbeten och material.

– Urvalet har resulterat i en levande utställning som fångar den brokighet och skapandekraft som finns i området, förklarar Markus Emilsson, konstnär och glasartist som tillsammans med konstmuseet satt ihop årets Sydosten.

images8 bilder
enlarge

I år har konstmuseet även som ambition att genom utställningen bygga nätverk och samarbeten, både mellan deltagarna och med publiken. Under utställningstiden kommer deltagarna att dyka upp i olika sammanhang, bland annat genom att gästa museets visningar och dela med sig av sin vardagspraktik på museets sociala medier. En Pecha Kucha-kväll tillsammans med Park Hermina och Svensk Form Småland, och flera workshops är några exempel ur programmet som pågår fram till januari.