Här är vårens program på Kalmar slott

Vårens program på Kalmar Slott är fullmatad av aktiviteter i Gustav Vasas fotspår, med föreläsningar, barnaktiviteter och premiär av utställningen ”Gustav Vasa talar ur skägget”
Publicerad 6 februari 2020 • Uppdaterad 10 februari 2020

På sportlovet kan barnen lära sig mer om Gustav Vasa och hans slott. Det kommer under alla sportlovets dagar att erbjudas spännande guideturer för barn och det blir premiär för en ny medeltidsguidning. Dessutom finns det barnaktiviteter i form av sifferjakt, bildbingo och sagoäventyr.

Under våren fortsätter Barnens söndag, dör barnen får gå på olika vandringar genom slottet. Prinsessan visar och berättar om sitt hem slottet, riddaren behöver hjälp att hitta en skatt och gycklaren har blivit kvarlämnad på slottet när kungen rest iväg.

Under våren går det att ta del av GV500 – En föreläsningsserie om Gustav Vasa och personerna i spelet om makten. Med föreläsningsserien får man en djupare förståelse för Gustav Vasas samtid.

Den 1 mars går det årliga Vasaloppet i Dalarna och på Kalmar Slott kan du gå i Gustav Vasas fotspår i ett lugnare tempo. Barnen kan gå en vandring med självaste Gustav Vasa genom slottet.

Den 4 april öppnar säsongsutställningen ”Gustav Vasa talar ur skägget, en utställning om makt”. Utställningen är producerad av Kalmar Slott tillsammans med designers, författare, historiker, dramatiker, grafiker, med flera. Utställningens tema rör sig kring makt, manipulation och propaganda. Vasas skägg kommer att ha en central plats och det kommer både lysa och tala.

Vårens program

15-23/2 – Sportlovskul

23/2 – Barnens söndag – Prinsessguidning

25/2 – GV500: Marie-Louise Flemberg om Kristina Gyllenstierna, tillsammans med Anders Fröjmark om senmedeltiden och Kalmarunionen

1/3 – Vasaloppsdagen på Kalmar Slott med Gustav Vasa

12/3 – GV500: Erik Petersson, ”Den siste fursten av Norden – Kristian tyrann”

22/3 – Barnens söndag - Gycklarguidning

2/4 – GV500: Bo Eriksson om Sturarna

4/4 – Utställningen Gustav Vasa talar ur skägget, en utställning om makt öppnar

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.