Här får anhöriga ta emot sina studenter med väntande fordon

För de flesta gymnasieskolor blir studenten annorlunda i år. På Åkrahällskolan i Nybro har man funderat på hur man ska kunna utföra studenten så bra som möjligt. Då föddes tanken om att satsa på ett drive-in-utspring.
Publicerad 15 maj 2020
Foto: Hans Christiansson/Mostphotos

– Varje skola är unik och har sina unika förutsättningar, vi är en medelstor gymnasieskola med en väldigt stor skolgård. Vi har skickat ut informationsbrev med fordonstillstånd för ett fordon per student, så när eleverna springer ut genom dörren får de hämtas upp på skolgården och åka hem. Där är fantasin fri, man kan bli upphämtad i veteranbilar, amerikanare eller andra typer av fordon, säger gymnasiechefen Gunilla Pettersson.

Tillsammans med elevrepresentanter har man beslutat att genomföra studenten på två dagar, torsdagen den 4 juni och fredagen den 5 juni. Tre grupper kommer att springa ut per dag.

– Vi vill väldigt gärna göra en högtidlig och fin avslutning för eleverna. Det blir mösspåtagning, studentsång och stipendieutdelning. Men det blir ingen folksamling på skolan eller marsch som vi brukar ha.

Precis som på gymnasieskolorna i Kalmar kommer studenten att livesändas.

– Vi kommer att livesända så mycket som möjligt under dagen så att övriga anhöriga kan sitta hemma och titta.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.