Annons

Högt tryck på akut tandvård – öppnar ännu en klinik

Patienttrycket i södra länet har varit högt. Nu öppnas ytterligare en tandvårdsklinik för akuta besvär.
Publicerad 29 april 2020
Foto: Pixhill

Sedan den 27 mars har folktandvården skjutit upp all icke-akut tandvård tills vidare med anledning av den rådande pandemin. Det har gällt både vuxna och barn. Den icke-akuta verksamheten för barn 3-23 år hos privata tandläkare med avtal med Region Kalmar län har även den skjutits upp.

Nu förstärker folktandvården sin verksamhet genom att öppna kliniken i Nybro för akuta besök. Detta görs då patienttrycket i södra länet har varit högt. Kliniken i Nybro kommer från den 4 maj att hålla öppet för akuta besök.

Annons

Det betyder att det från och med måndag finns fyra kliniker öppna i länet för akuta besvär; Västervik, Oskarshamn, Berga centrum i Kalmar och Nybro.

För akutbesök med sjukdomssymtom eller konstaterad covid-19-infektion kommer dessa att tas om hand i samverkan mellan tandvården och infektionskliniken.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons