unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Avdelningararrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Hon blir ny verkställande teaterchef

Nu är det klart att Linda Stenberg blir ny verkställande teaterchef på Byteatern. Hon tar över efter Mia Carlsson 1 juli.
– Jag vill vara en trygg mittpunkt för organisationen, säger Linda Stenberg i ett pressmeddelande.
Linda Stensson är ny verkställande teaterchef på Byteatern i Kalmar.
Linda Stensson är ny verkställande teaterchef på Byteatern i Kalmar.
Foto: Mattias Johansson

Linda Stenberg har arbetat på Byteatern i tio år med ekonomi och personalfrågor samt fungerat som sekreterare i teaterns styrelse. Under de tio åren har teatern både fått ökade anslag och ett nytt scenkonsthus.

– Det har varit en fantastisk resa att få vara med om och för mig personligen känner jag samma stolthet nu som jag alltid känt över att få arbeta här och vara med och driva arbetsplatsen framåt. Att få befinna sig i en kreativ miljö och se allt arbete som pågår i det här huset, verkstäder och repetitioner som mynnar ut i en föreställning är en spännande process att följa. Jag kommer själv från Nybro och tycker det är viktigt att fortsätta utveckla vårt länsuppdrag, att erbjuda scenkonst till hela länet.

Den konstnärliga teaterchefen Daniel Rylander ser fram emot att dela ledarskapet med Linda.

– Linda är en persons om jag känner stark tillit till, vars personliga egenskaper jag värderar högt och som dessutom har en djup förståelse för och insikt i teaterns arbete. Det känns tryggt och stimulerande att gå framtiden tillmötes med Linda och fortsätta utveckla teatern.

Läs mer