Hotell Borgholm återigen i Guide Michelin
– Jag är mycket glad och stolt över omnämnandet i guiden. ”The Michelin Plate” är en symbol för restauranger med välgjord och mycket god mat. Att vi nu finns med i Guide Michelin är ett steg på vägen mot vårt mål att bli Sveriges främsta gastronomiska hotell. Det sätter Öland återigen på den gastronomiska kartan, säger Christofer Johansson, i ett pressmeddelande.
Christofer Johansson och kompanjonen Daniel Olsson tog över Hotell Borgholm i januari 2019 efter Karin och Owe Fransson som byggt upp hotellets gastronomiska anseende under många år.
År 2016 tilldelades Karin Fransson en stjärna i Guide Michelin, vilket var det första året som restauranger utanför storstäderna i de nordiska länderna bedömdes av den världsberömda guiden. när hotellet bytte ägare togs stjärnan bort eftersom det är en personlig utmärkelse.
- Vi har drivit verksamheten i ett år nu och arbetar medvetet med att skapa en gastronomi som har en tydlig koppling till Öland. Vid planeringen av menyerna följer vi årstidernas växlingar. Naturen på Öland är fantastisk och det är både spännande och roligt att utveckla de råvaror som finns här, säger Christofer Johansson.