Annons

Hundra nya YH-utbildningar: ”Omställningsmöjligheter”

Genom ett nytt koncept med korta YH-utbildningar har Myndigheten för yrkeshögskolan i dag beviljat 100 nya utbildningar i form av kurser och kurspaket.
Publicerad 15 april 2020
Foto: Susanne Hedberg / Myndigheten för yrkeshögskolan

Syftet med korta utbildningar är att utveckla bredda yrkeshögskolan och utbildningsformens möjlighet att svara mot behov av fördjupad, breddad eller förnyad kompetens i yrkeslivet.

– Yrkeshögskolan har byggts ut kraftigt de senaste åren. Nu utvecklar vi utbildningsformen i en riktning som länge efterfrågats av arbetslivet. Med kortare YH-utbildningar och större flexibilitet kommer yrkeshögskolan bli relevant för fler än någonsin. Denna förändring kommer dessutom i en tid då behovet av omställningsmöjligheter är mycket stort, säger generaldirektör Thomas Persson i ett pressmeddelande.

Annons

Satsningen omfattar cirka 46 miljoner kronor för år 2020 och cirka 72 miljoner kronor för år 2021. Det kommer att resultera i drygt 7 000 studerande under perioden 2020-2021.

– Utbildningarna riktar sig till dem som behöver förnya sin kompetens för att behålla sitt arbete, men även för att gå vidare till nya mer avancerade arbetsuppgifter eller byta bana i arbetslivet, säger Thomas Persson.

Prioriterade utbildningar är inom digitalisering, automatisering, energieffektivisering, klimatomställning och hållbarhet.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons