I år får korna dansa utan publik – kosläpp ställs in

Publicerad 13 mars 2020
Kosläpp Ingelstorp 2019
Kosläpp Ingelstorp 2019Foto: Mehdi Barakat

Coronavirusets framfart gör att en mängd evenemang ställs in. Det gäller även det årliga kosläppet som förra året lockade över 170 000 besökare till Arlagårdarna.

– Våren är snart här och kossorna vill ut och beta. Det är bland det finaste jag vet att se glada kor som skuttar runt i hagen varje år. Det är väldigt tråkigt att inte fler får dela den glädjen med oss i år. Vi är tvungna att ställa in den publika delen pga läget med Coronasmittan. Givetvis är det ett tråkigt besked då 50 av våra Arlabönder var inställda på att öppna upp sina gårdar och prata med besökarna om de viktiga frågorna kring djurvälfärd och livsmedelsproduktion, säger Fredrik Larm ansvarig för kosläppen i ett pressmeddelande.

Men även om besökare inte får bevittna kornas glädjeskutt kommer korna att komma ut på grönbete som vanligt.

– Även om vi måste ställa in det offentliga kosläppet i år så garanterar vi att alla korna ändå kommer ut på sitt sommarbete, och det är ju det allra viktigaste.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.