Ica återkallar två produkter

Ica återkallar panerade nuggets av griskött och panerad schnitzel av griskött.
Publicerad 17 januari 2020

Ica återkallar två produkter av sitt eget märke. Det handlar om panerade nuggets av griskött, 300 gram, bäst före datum 2020-01-18 och 2020-01-23 och panerad schnitzel av griskött, 300 gram, med bäst före datum 2020-01-20 och 2020-01-25 på grund av att det finns risk för spår av mjölkprotein i produkterna.

– Vi ställer höga kvalitetskrav på de produkter som säljs i ICA-butikerna och när vi upptäcker kvalitetsbrister försöker vi åtgärda de omedelbart. I det här fallet finns det en risk för spår av mjölkprotein i produkterna och av kvalitets- och hälsoskäl återkallar vi de produkterna som har dessa bäst före datum, säger Lena Sparring, kvalitetschef ICA Sverige i ett pressmeddelande.

Ica uppmanar kunder som har köpt någon av produkterna att lämna tillbaka den till den Ica-butik där den köptes, reklamera via ica.se eller kontakta Icas kundkontakt.

Vid upplevt symtom hänvisar Ica till sjukvården.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.