Inspiration till motivation på årets välgörenhetsgala i Kalmarsalen

Det var återigen dags för Pontuz Löfgrens årliga välgörenhetsgala i Kalmarsalen. Galan där intäkterna går till föräldrar, barn och unga som hamnat i socialt eller ekonomiskt utanförskap.
Publicerad 2 mars 2020
Foto: Cajsa Noresson

Kvällens talare, Magnus Helgesson, en av Sveriges mest populära inspirationsläsare, utsedd till årets inspiratör 2014, nominerad till årets VD 2012 och årets talare 2016, bjöd på en tänkvärd, rolig och passionerad föreläsning om att våga satsa på det man tror på. Redan som barn drömde Magnus om att bli miljonär, men folk runt omkring honom var skeptiska och sa åt honom att sluta drömma. ​Vid 22 års ålder startade han tillsammans med två vänner pubkedjan Harrys och gick från 0-700 miljoner i omsättning.

Han säger att “För att lyckas uppnå sina mål gäller det att se sig själv som en vinnare och vara beredd på att göra exakt det som krävs för att lyckas och aldrig ge upp, då är det bara en tidsfråga innan du uppnår ditt mål och det är just det som skiljer en vinnare från en förlorare”.

Men trots att han nu hade uppnått sitt mål att bli miljonär kändes livet tomt och han påbörjade sökandet efter en mening med det han höll på med. Idag utgår han från de sex grundbehoven; Trygghet, spänning/variation, betydelse/unikatet, kärlek, tillväxt och givande/bidrag, vilket även blivit grundstommen i Harrys affärsidé.

Magnus delade med sig av många goda råd och tips under kvällen och involverade även publiken i flera tänkvärda övningar.

2013 valde Magnus att lämna posten som VD för Harrys och istället föreläsa och coacha andra människor på heltid.

Kvällen avslutades med att Pontuz Löfgren överräckte två checkar på sammanlagt 128.800 kronor från sin fond till Kalmar stadsmission. Ett mycket välkommet bidrag som gör det möjligt även för de som har det svårt ekonomiskt att skicka sitt barn på ett efterlängtat fotbollsläget, köpa nya skor eller gå på bio tillsammans.

bild 1/15
Checkar från Pontuz Löfgrens fond delades ut till Kalmar stadsmission.
Christer och Marilen Bernestrå.
Sara Johansson, Camilla Svensson och Maggan Johansson.
Martin Egesten.
Anette Lindholm och Madelene Axelsson.
Yvette Roth och Anton Odén.
I entrén stod Kim, Eric och Felix från, Pontuz Löfgren och hälsade välkommen.
Karl Holst, Jerker Pettersson, Karin Ståhl och Sofie Ståhl.
Pontuz Löfgren med kvällens talare Magnus Helgesson.
Magnus bjöd på en passionerad föreläsning om motivation.
Magnus engagerade även publiken i olika övningar.
Checkar från Pontuz Löfgrens fond delades ut till Kalmar stadsmission.
Christer och Marilen Bernestrå.
Cajsa Noresson
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.