Annons

Intersport ansöker om rekonstruktion

På tisdagen lämnade Intersport Sverige in en ansökan om företagsrekonstruktion till Göteborgs tingsrätt.
Publicerad 14 april 2020
Foto: Pixhill

Genom en rekonstruktionsprocess blir bolaget skyddat mot konkurs och får en möjlighet att reda ut situationen. Syftet är att rädda verksamheten och de anställda. Butiker och e-handel fortsätter som vanligt och kunderna ska inte påverkas av processen.

Annons

Intersport Sverige består i dag av drygt 100 butiker och 2 000 anställda.

– Det är ett tungt beslut att fatta, men i den extrema situation vi just nu befinner oss i så är det nödvändigt när alla andra alternativ är utforskade. Detta är en extraordinär åtgärd som vi nu tvingas till och jag beklagar att fordringsägare kan komma att drabbas, men vi gör det här för att rädda jobb och för att verksamheten ska överleva på lång sikt. Vi vill fortsätta kunna vara en viktig inköpare för leverantörer, arbetsgivare för medarbetare, hyresgäst för fastighetsbolag och den bästa sportkedjan för våra kunder, säger Marcus Wibergh, vd för Intersport i ett pressmeddelande.

Under en rekonstruktion får företaget en viss tid på sig att ombilda samt bygga upp sin ekonomi och verksamhet. Den sker stegvis enligt en utstakad process som anges i lagen och sker i samarbete med rekonstruktörer som godkänns av tingsrätten.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons