Isabella stoppade grov misshandel – nominerad till pris

Ölänningen Isabella Kvarneke är nominerad till Civilkuragepriset som delas ut av tv-programmet Efterlyst. Helt orädd lyckades hon avbryta en misshandel av en kvinna och en bebis i Färjestaden.
Publicerad 27 februari 2020
Foto: TV3, Efterlyst

I maj 2019 vaknade Isabella Kvarneke mitt i natten på grund av en skrikande bebis. Hon tänker att det är något som inte stämmer och går ut ur lägenheten för att se var ljudet kommer ifrån. När hon går ut ur lägenhetshuset ser hon ett par och en bebis. Kvinnan och bebisen är helt nedblodade.

Kvinnan, som heter Julia, har precis lyckats ta sig ut ur lägenheten där hon och hennes sju månaders bebis blivit misshandlade i flera timmar – av barnets pappa.

– Det är så himla mycket blod, och bebisen som hon har i famnen är jätteblodig han också, säger Isabella i inslaget som visas i kvällens Efterlyst.

Foto: TV3, Efterlyst

Tack vare Isabella avbryts misshandeln och de lyckas låsa in sig i en lägenhet. Isabella ringer polisen och mannen grips kort därefter. Julia och hennes son förs med ambulans till sjukhus.

– Det är tack vare Isabella att han inte fick upp oss i lägenheten igen. Hade han fått upp oss i lägenheten igen hade vi nog inte varit här, säger Julia i inslaget.

Julia hade över 90 dokumenterade skador från misshandeln. Mannen blev dömd till 2 år och fyra månaders fängelse.

Julia har nu nominerat Isabella till Civilkuragepriset som delas ut av tv-programmet Efterlyst i samarbete med Stöldskyddsföreningen SSF. Inslaget om händelsen sänds i Efterlyst ikväll, torsdag, 20.00 på TV3 och Viafree.

– Jag är väldigt tacksam att hon vågade komma ut. Det är tack vare Isabella att jag och Maximilan lever idag.

Se delar av inslaget nedan:

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.