unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Avdelningararrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

IT-företag söker sommarprojekt åt studenter

Sommaren 2018 hade TietoEvry sin första sommarstudent som fick hjälpa kunderna med digitaliserings-projekt. I år är det mellan åtta och tio studenter som kommer att sommarjobba hos Tieto och samtidigt få möjlighet att arbeta med verkliga digitaliserings-projek direkt åt kunder. Nu söker TietoEvry därför företag som har spännande it-projekt att erbjuda.
Andreas Johansson och Madelene Amberman var två av förra sommarens studenter på Tieto Evry, som fick jobba med verkliga projekt åt företagets kunder. I sommar kommer 8-10 studenter att arbeta med projektet som nu söker företag som vill passa på att få hjälp med sin it-satsning.
Andreas Johansson och Madelene Amberman var två av förra sommarens studenter på Tieto Evry, som fick jobba med verkliga projekt åt företagets kunder. I sommar kommer 8-10 studenter att arbeta med projektet som nu söker företag som vill passa på att få hjälp med sin it-satsning.

På TietoEvry i Kalmar gör man sedan två år tillbaka en it-satsning med fokus på lokala företag, studenter, digitalisering och molntjänster. Studenterna får även handledning av företagets erfarna arkitekter och utvecklare, och de lokala företagen får därmed en riktig kick-start med sina efterlängtade projekt, som man ofta inte hunnit med.

– Vi sommaranställer studenter som hjälper våra kunder med digitaliserings-projekt. Det kan vara molntjänster, IoT, webbsidor, e-handel eller olika processverktyg, berättar Mikael Ekström, som nu söker nya spännande projekt till studenterna som kommer att jobba för bolaget under sommaren 2020.

Förra sommaren arbetade tre studenter för TietoEvrys kunder och skapade ihop med företagets ordinarie personal, bland annat hemsida åt Danska Wienerbageriet, ett digitalt projektverktyg för hanterverkare åt Artibus Pro i Oskarshamn, och lager och inköpsverktyg för Attacus trähus i Fågelfors, samt ny webb och e-handelstjänst till Skeppsbron reklam i Västervik.

Mikael Ekström är digitaliseringsrådgivare på TietoEvry och söker nya digitaliseringsprojekt som företag vill ha hjälp med av företagets studenter.
Mikael Ekström är digitaliseringsrådgivare på TietoEvry och söker nya digitaliseringsprojekt som företag vill ha hjälp med av företagets studenter.
Foto: WILDA NILSSON

Nu söker TietoEvry företag som vill erbjuda studenterna spännande projekt att arbeta med under sommaren 2020.

– Vi vet att det kommer att saknas en himla massa it-folk i framtiden, det har vi vetat om sedan flera år. Därför inledde vi för två år sedan den här satsningen som ger en win-win för alla parter. Vi hjälper lokala bolag att bli mer digitaliserade. De lokala företagen har behov och ser till att det finns intressanta projekt för studenterna, projekt som är verkliga och ger stor nytta. Samtidigt får vi på TietoEvry testa studenter och kan tidigt plocka in dem i våra kontaktnät, för att eventuellt senare anställa dem. Studenterna får tjäna pengar under sommaren, känna på hur det är att jobba med det som de utbildar sig inom och de får dessutom ett jättefint CV med sig efter avslutade projekt. Och de får även en portfolio av verkliga projekt med sig med en gång de är färdigutbildade, berättar Mikael Ekström.

Förra sommarens studenter berättar...

Madelene Amberman är en av de studenter som deltog i projektet sommaren 2018.

– Jag tycker det var givande på många sätt, dels att få se hur det fungerar i branschen i verkligheten, skapa kontakter med andra utvecklare och att få arbeta med ett företag som är en potentiell framtida arbetsgivare. Jag lärde mig även nya saker rent kunskapsmässigt under den här perioden och fick en möjlighet att stämma av de kunskaper jag redan fått med mig från studierna, berättar Madelene och får medhåll av studentkollegan Andreas Johansson.

– Det var väldigt lärorikt och framförallt roligt. Det bästa var att få testa på att driva ett riktigt projekt med riktiga kunder istället för att göra inramade skoluppgifter. Jag tycker det är ett bra initiativ från TietoEvrys sida där studenter får känna på hur det är att delta i projekt och arbeta i ett team, säger Andreas Johansson.

10 Nominerade till Stora IT-kompetenspriset

TietoEvry är nu också ett av tio nominerade till Stora IT-kompetenspriset, som delas ut till ett företag eller en organisation som utmärkt sig inom utbildning och kompetensutveckling på ett speciellt positivt sätt. Bakom priset står institutionen för datavetenskap och medieteknik vid Linnéuniversitetet.

Naviga, fd Infomaker, vann Stora IT-kompetenspriset 2019 och här får Nina Månsson ta emot priset. Nu har de tio nominerade för 2020 meddelats.
Naviga, fd Infomaker, vann Stora IT-kompetenspriset 2019 och här får Nina Månsson ta emot priset. Nu har de tio nominerade för 2020 meddelats.
Foto: Lnu

De tio nominerade har utmärkt sig för sitt stora engagemang i samverkan med utbildningar och studenter i Kalmar och Kronobergs län.

De nominerade är:

• Combitech

• Fortnox

•Kalmar Cargotech

• Kalmar Energi

• Omnifinity/Videum VR

• Sigma Technology

• Softhouse

• SVT Design

• Tieto Evry

• Visma SPCS

En jury kommer att intervjua de nominerade om deras samverkansarbete och hur de jobbar med intern kompetensutveckling.

Juryn består i år av:

• Johan Leitet, Linnéuniversitetet

• Stefan Uppman, Videum Science Park

• Catarina Bracher, Digitri

• Mats Olsson, Kalmar Science Park

• Jan Hagfoss, Centrum för informationslogistik

Priset delas ut måndag 15 juni i samband med att kunskapsmiljön Smarter Systems har sin kick-off.

Läs mer