GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Veckans profil

"Jag vill få fler att upptäcka det roliga med träning"

För fem år sedan lämnade hon Oslo för att ihop med kärleken Oskar flytta till hans hemstad Kalmar. Efter studier i statsvetenskap på Linnéuniversitetet, arbetar hon idag som personlig tränare samtidigt som hon passar på att utmana sig själv med fysiska utmaningar som Ironman 2019 och Vasaloppet 2020.
"Träning är mitt största intresse, jag har alltid drömt om att jobba med träning." säger Gina Koller.
Foto: Sara Jonasson

Gina Koller

Ålder: 26
Familj: Här i Kalmar är det Oskar och jag, med Oskars familj. Min familj i Norge är mamma, pappa och mina syskon.
Bor: Kalmar
Uppväxt: Hamar i Norge
Yrke: Personlig tränare hos Team Jesper.
Beskriv dig själv: glad, viljestark och målinriktad men ändå omtänksam och snäll.

Godmorgon, när klev du upp idag?

– Klockan 05 var det idag. Jag brukar ha klienter kl 06, så klockan ringer 04.50. Idag hade jag inga klienter så jag simmade klockan 06.

Vad står på din frukostbricka?

– Havregrynsgröt med hallon, jordnötssmör, kvarg och lite mjölk på toppen. Sen kokar jag ägg till, och kaffe.

Hur startar du helst dagen?

– Med frukost. Jag är alltid hungrig när jag vaknar. Tränar jag på morgonen så gör jag det före frukost. Då är det är en perfekt morgon för mig.

Vilken tid gillar du bäst?

– Julen, för då kommer jag hem till familjen i Norge. Morgnar eftersom jag är en morgonmänniska. Och fredag på veckan för att det är en sådan dag då alla är glada.

Vad lockade till dig från Norge till Kalmar?

– Kärleken, Oskar. Vi bodde i Oslo först men nu har vi bott i Kalmar i fem, sex år.

Vad tycker du om Kalmar som stad?

– Kalmar är väldigt fint på sommaren. Men på vintern är det mindre bra för jag älskar snö och här är det mer regn och blåst. Jag brukar dra hem för att få riktig vinter, sist vi var hemma stod jag på skidor sju dagar i sträck.

Du är ny pt hos Team Jesper, berätta om din bakgrund!

– Träning är mitt största intresse och jag har alltid drömt om att kunna jobba med träning. Så jag tänkte att jag måste testa. Jag älskar att testa nya saker och att jobba med människor, att hjälpa, jobba med och vara med människor. Jag började arbeta hos Team Jesper i mitten av januari, men det känns redan som om jag jobbat här i flera år.

…

Hur peppar man klienter som inte älskar träning på samma sätt?

– Jag försöker få de att upptäcka det roliga med träning. Det blir en relation, lite som att umgås med en kompis och då blir allt roligt. Jag försöker att se möjligheterna ihop med klienten.

Du genomförde Ironman i Kalmar 2019?

– Ja, det var första gången. Det gjorde jag för att jag alltid har beundrat de som gjort det. Jag stod och hejade året innan och tänkte att "det vill jag göra, men det fixar jag inte, jag kan ju inte crawla". Så jag gick en crawlkurs och sen var det bara att hänga i.

– Det var en häftig upplevelse där man kände sig som världens mittpunkt. Det var så många vänner, kollegor och familj som stod runt banan och hejade. Det var som en dans, bara kör. Jag ska göra det igen i år. Jag vill alltid testa och se om jag kan lite bättre och träningen håller jag i. Jag sätter upp program själv och hittills går det enligt planen.

Du genomförde även Vasaloppet i år, hur var det?

– Det var också väldigt häftigt, en ny upplevelse. Jag insåg tidigt att det var bara att staka på och det tog tid och var väldigt dåligt före. Det var tungt men det var bara att hålla sig till planen och staka. En häftig upplevelse under loppet var att jag hatar blåbärsoppa. Men mitt i loppet började jag älska det. Det var halva upplevelsen för mig, att jag började gilla blåbärssoppa!

Vad har du för personliga mål 2020?

– Jag ska köra klassikern. Jag börjar med Vätternrundan, Vansbro, sen kommer Ironman däremellan och sen Lidingöloppet. Jag måste ha mål med min träning och de här känns ganska "grejt".

Har du en bucket list, och i så fall, vad står det på den?

– Jag vet inte, jag har inte tänkt det som en lista, men visst har man alltid saker man drömmer om att göra. Det hade varit häftigt att bestiga ett högt fjäll och jag älskar Nepal så Mount Everest hade ju varit härligt, eller ett fjäll i Himalaya, där det inte är så mycket andra människor.

Stämmer det att du har en examen i statsvetenskap på Lnu i Kalmar?

– Ja, det var en del i det här att jag vill prova och testa, det älskar jag. Jag provade att läsa statsvetensksp för att jag är intresserad av samhället. Jag studerade politik men vill inte jobba med det. Men nu vet jag mer och har en bättre helhetsbild.

Person/personlighet du ser upp till?

– Jag gillar inte att jämföra mig med andra men personligheter jag beundrar är de som tror på sig själva, som vågar tro på sig själva. Det är ett drag jag ser upp till, liksom de som lever i nuet. Jag ser väldigt mycket framåt och glömmer att tänka på var jag är nu och vips så är dagen över.

Har du något motto? …

– Att alltid se det positiva i saker och möjligheter. Det försöker jag visa för mina klienter också. Man ser ju att man mår bra av träning, god hälsa och kost.

Hur varvar du ner?

– Då tar jag en löptur, det är en sådan mental avslappning. Eller så sover jag.

Vad gör du helst - läser, lyssnar eller tittar?

– Jag är ingen läsare, det har jag inte ro till. Jag lyssnar gärna på podcast så jag kan göra något annat samtidigt. Jag tycker det är vanskligt att sitta still, så därför tittar jag inte så mycket.

Jobb i ditt nästa liv?

– Då vill jag jobba som personlig tränare, det är ett väldigt bra jobb.

Vem skulle du ta med till en öde ö?

– Då tar jag med mig min mamma. Henne kan jag inte vara utan.

Tre kändisar du gärna skulle bjuda på middag?

– Det får bli tre som jag kan lära mig något av. Anders Hansen, han får komma och berätta om sina tankar så jag kan ställa en massa frågor. Therese Johaug, jag vill höra om hennes liv, hon är en idol. Och någon som jag blivit inspirerad av är Thomas Eriksson som skrivit "Omgiven av idioter", det han skriver om där tycker jag är väldigt spännande. Han har ju också fått en del kritik vilket jag skulle tycka vore väldigt spännande att få höra mer om.

Vad skulle du bjuda på?

– Självklart fisk, gärna lax. Det blir nog en salmalax med risnudlar i en röra med melon, mango, chili, paprika, vårlök och teryaki. Den ska inte stekas för länge utan i ugnen i små bitar.

Vad är fredagsmys för dig?

– Att få tillbringa tid med nära och kära och laga god mat. Jag är superglad i fisksoppa med kokosmjölk eller lax. Nötter är också en favorit, det vill jag också ha.