Kalmar FF korttidspermitterar all personal – även spelare

Publicerad 30 mars 2020

Från och med 1 april kommer Kalmar FF att införa korttidsarbete för all sin anställda personal. Åtgärderna omfattar även spelarna i A-laget, ledarna i A-laget och Akademin samt all personal på sportkontoret.

Foto: Per-Olof Persson

Föreningen kommer att ansöka ekonomiskt stöd från Tillväxtverket för att kunna vidta åtgärder för att klara den nya ekonomiska situation som uppstått med anledning av coronaviruset.

– Vårt ekonomiska läge är väldigt ansträngt med tanke på allt som nu händer i vår omvärld. Våra anställda inom sporten och på sportkontoret har haft stor förståelse för beslutet att införa korttidsarbete och på ett föredömligt sätt öppnat upp för att vara med och hjälpa Kalmar FF. Med tanke på det stålbad vi startade strax innan årsskiftet där våra anställda har fått bidra ekonomiskt och med en allt större arbetsbelastning är vi tacksamma att de återigen bidrar på ett fantastiskt sätt. Våra spelare är otroligt lojala mot föreningen och det sätter jag ett väldigt stort värde på. Jag vill även rikta ett stort tack för all den stöttning vi får under denna tuffa tid av medlemmar, supportrar och samarbetspartners, säger Lucas Nilsson, klubbchef Kalmar FF i ett pressmeddelande.

Lagkaptenen Viktor Elm:

– Det är en självklarhet att vara med och stötta Kalmar FF i detta tuffa läge. Kalmar FF är viktigare än den enskilde spelaren, och vi spelare är helt överens i frågan. Samhället kämpar enormt på alla håll för att vi alla ska komma ur det här med hälsan i behåll och få företag och föreningar att överleva. För oss i spelartruppen är det självklart att göra allt vi kan för att vara med och bidra.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.